Ako vyzerať šik s pánskym lookom

Ak chcete vyzerať ako muž a nie ako chlapec, musíte sa tak v prvom rade správať. Dôležitá je ale aj vaša vizuálna stránka, tá prvá vám totiž robí reklamu. A vy určite chcete, aby bola pozitívna.

Buďte sebavedomí

Pamätajte, že veľký kus štýlu závisí na sebavedomom postoji. Sebavedomie, to je vnútorná hnacia sila, vďaka ktorej viete kto ste a čo chcete. Pokiaľ máte v tomto jasno, vaše postoje a správanie vydávajú o vás jasný signál okoliu.

 

Naučte sa ohodnotiť štýl a imidž

Od snov späť k realite. Pozrite sa pravde do očí: kniha sa vždy hodnotí najskôr podľa obálky, prvý dojem je dôležitý. Nezáleží aj na obsahu, na osobnosti? Určite. Ale niektorí sa k nim ani nedostanú, ak ich odradí obal.

 

Aby ste navodili dobrý prvý dojem, váš štýl a imidž musia pracovať v rámci toho, čo je spoločensky akceptovateľné – skrátka čo sa očakáva od profesionálov a ľudí vo vašom postavení. Váš look by mal byť perfektne zladený, čistý, „chrumkavý“ a adekvátny vášmu veku. Ak váš šatník bude kričať „študent, tínedžer!“, budú sa k vám aj ľudia správať podľa toho.

 

Povýšte obuv na vyšší level

Stále nosíte bežecké topánky, hoci ani nebeháte? Preskúmajte aj iné možnosti. Že prečo? Pretože ľudia vás posudzujú aj podľa topánok. Pre mnohých sú topánky meradlom vášho kariérneho či sociálneho statusu. Preto sa vynaloženie financií na kúpu aspoň dvoch kvalitných párov kožených topánok určite vyplatí. Takáto obuv reprezentuje zameranie na detail a ukazuje do akej miery dokážete prezentovať svoju osobnosť.

 

Oblečenie vám musí perfektne sedieť

V domácom prostredí si môžete mierou vrchovatou užívať široké nohavice alebo obľúbené pohodlné tričko, ktoré je o číslo či dve väčšie ako potrebujete. Vo svete vonku to ale funguje inak – aby ste pôsobili dobre, malo by aj vaše oblečenie tak pôsobiť, malo by vám dokonale sedieť. Berte to na zreteľ ešte pred tým, než sa začnete zamýšľať nad tkaninami či funkčnosťou a štýlom. Platí tu jednoduché pravidlo – ak odev nesedí, neberte ho!

 

Majte pripravený skvele padnúci oblek

Bez ohľadu na vaše zamestnanie, v určitých okamihoch života sa vyskytnú situácie, kedy bude potrebné obliecť si oblek. Pri jeho kúpe preto sledujte ako sú robené záhyby, či je jeho dĺžka správna a aké čisté je šitie. V konečnom dôsledku ani nezáleží na tom odkiaľ oblek pochádza a koľko stál, pokiaľ na vás vyzerá skvele.

 

Poznámka: farba obleku by mala ladiť s farbou topánok, ktoré k nemu plánujete nosiť.
Poznámka 2: vo výbere doplnkov buďte kreatívni – namiesto kravaty vyskúšajte napr. drevený motýlik.

 

Uprednostnite kvalitu nad kvantitou

Načo vám je šatník presýtený oblečením, v ktorom sa necítite dobre, prípadne sa jednotlivé kúsky vzájomne ťažko kombinujú? Tam, kde sa dobré veci strácajú v hŕbe nepotrebných, je nutná poriadna revízia.

 

Absolútny základom elegantného pánskeho šatníka by mali byť tieto veci:

  • biele a modré košele,
  • jednoduché kravaty tmavších odtieňov modrej, zelenej alebo červenej (môžu byť aj s malým, opakujúcim sa vzorom),
  • saká, nohavice, topánky (vo farbách, ktoré nie sú v rozpore s farbami košieľ).
Patrí do vydania: 
Júl-August 2017