Tipy, ako si zabaliť šperky na cesty

Veď to dobre poznáte. Plánujete dovolenku, všetko už máte zariadené, no najťažšia časť zostáva ešte pred vami - zbaliť sa. Niekoľkohodinové vyberanie oblečenia, topánok, kozmetiky a všetkého „potrebného“ bez čoho by sa vašich pár dní mimo domova určite nezaobišlo. K outfitom na dovolenku však určite patria aj šperky. Veď čo ak vás nejaký mimoriadne šarmantný Talian pozve večer na drink? Cestovanie so šperkami si vyžaduje istú dávku starostlivosti, nakoľko netúžite po tom, aby sa im počas prenášania medzi dvomi destináciami niečo stalo. Prejdite si s nami pár tipov, ktoré môžete pri vašich cestách využiť

Čo so sebou vziať?

Možno máte vo svojej šperkovnici kúsky, ktoré by ste si rady zobrali so sebou, no majte na pamäti, že práve pri cestovaní dochádza často k stratám a krádežiam, a preto odporúčame nechať cennejšie šperky doma, nech sa zbytočne nestresujete a nekazíte si pokojné chvíle. Zároveň je potrebné dodať, že k väčšine outfitom vám postačí pár základných kúskov, ako napríklad peckové náušnice, jemný prsteň zo zlata či jednoduchá retiazka. Okrem toho vám vždy môže nejaký ten kúsok pribudnúť aj počas cestovania ako pamiatka na čas strávený spoznávaním novej krajiny, a tak si vždy nechajte vo svojom kufri miesto v zálohe.

 

Do čoho šperky zabaliť?

Ak ste vášnivou cestovateľkou, mohlo by sa vám hodiť, keby ste zainvestovali do cestovnej šperkovnice. Je to veľmi praktická pomôcka, vaše šperky tak budete mať vždy prehľadne zoradené, a tak sa nestane, že budete musieť loviť náušnice zo zlata medzi vašimi retiazkami. Existuje aj pár nekonvenčných spôsobov, ktorými si môžete pri cestovaní pomôcť. K ním napríklad patria slamky na pitie, ktorými môžete pretiahnuť retiazku a nakoniec ju zapnúť, čím zaistíte, že sa vám nezamotá do iných šperkov. Taktiež môžete využiť aj nepoužívanú vernostnú kartičku, do ktorej spravíte pár dierok, ktoré vám poslúžia na úschovu náušníc.

 

Brať so sebou aj zásnubné a snubné prstene?

Ako sme už zmienili, vzácne šperky by ste si radšej so sebou na dovolenku brať nemali. K takým kúskom určite patria aj zásnubné a snubné prstene, preto svoje rozhodnutie dobre zvážte. Ak veľmi túžite mať na svojich prstoch nejaké doplnky, vymeňte tieto jedinečné a nenahraditeľné kúsky za jednoduchý prstienok zo striebra, ktorý vám bude dotvárať váš outfit, no pri jeho nosení v neznámych zákutiach sveta sa nebudete musieť obávať, že vám ho niekto ukradne.

Patrí do vydania