Novoročné nákupy – Čo kúpiť a čo naopak nie?

Obdobie zliav pomaly prichádza. Parkoviská pred obchodnými domami praskajú, ceny neustále klesajú. Nie všetko sa ale môže zdať tak, ako to je. Určite je vám dobre známe, že obchodné domy tovar preceňujú a potom ho ponúknu výrazne zlacnený. Ide však naozaj o zľavy? Ani nie. V konečnom dôsledku na spomínaných zľavách aj tak prerobíte.

Ak sa chystáte aj vy na nákupy, dobre zvážte, či to, čo idete nakupovať, naozaj aj potrebujete. Vyše polovica z nás ide nakupovať čisto len z rozmaru. Idete nakupovať kvalitnú autokozmetiku alebo si idete kupovať novú zimnú bundu? Nakupujte len to, čo nevyhnutne potrebujete. Nekupujte len preto, že sa vám to páči.

 

Oblečenie a obuv

Tak ako aj vaše auto potrebuje dobré zimné pneumatiky, tak aj vy potrebujete kvalitné zimné oblečenie a obuv, v ktorých vám bude teplo a akokoľvek nízke teploty vás neprekvapia. Ak nemáte zateplené snehule a potrebujete ich, pretože sa chystáte do hôr, respektíve do oblastí, kde je príliš chladno, kúpte si ich. Nezávisle od toho, či sú zľavy, alebo nie, potrebujete ich. Myslite na to, že ak si nekúpite oblečenie a obuv, ktoré vás ochránia pred krutými mrazmi, riskujete svoje zdravie. Práve v tomto období by ste nemali zabúdať ani na dostatočné zásobovanie svojho šatníka hrubými svetrami. Svetre neodmysliteľne patria k povinnej výbave nielen každej ženy, ale aj muža.

 

Spotrebiče

Kedy je najlepšia príležitosť kupovať spotrebiče, keď nie na nový rok? Predajne s elektrospotrebičmi sa predbiehajú, kto dá väčšie zľavy, pritom si ani neuvedomujú, že ľudia si kupujú len to, čo súrne potrebujú alebo to, čo sa im pokazilo a nemôžu bez toho existovať.

 

Nenakupujte preto zbytočnosti a nezapĺňajte domácnosť „zbytkami spotrebičov“, ktoré predajne ponúkajú. Načo sú vám dva kávovary, keď kávu pijete len raz za čas? No a čo, že je kávovar v akcii. Načo je vám auto, keď nikto z vášho okolia nevie jazdiť a neprihlásil sa na kondičné jazdy?

 

Do domácnosti kupujte len to, čo potrebujete. Nehľaďte pritom len na ceny, pretože tie vám o kvalite výrobku nič nenapovedia. Radšej sa vyberte do obchodov vtedy, keď budete niečo súrne potrebovať. Budete mať podstatne väčší výber ako teraz po sviatkoch, kde sa dopredávajú nepredané veci.

Patrí do vydania: 
December 2016