Ako sa dostať po vianočných sviatkoch opäť do formy?

Čas Vianoc je už dávno za nami a nastáva čas, kedy sa náš organizmus potrebuje zregenerovať po náročných, aj keď trošku lenivých dňoch. Vianoce sú charakteristické prejedaním sa údeného mäsa, medovníčkov, vianočného šalátu a iných dobrôt spojených s vianočnými sviatkami. Ak túžite svoj organizmus odľahčiť, prečítajte si dôkladne nasledujúce riadky, v ktorých sa dozviete overené typy z praxe, s ktorými sa stotožnili už mnohé slovenské ženy.

 

Chodievajte na prechádzky

Zhodiť nadbytočné kilogramy veru nie je až také ľahké, ako si mnohé ženy myslia. Kilogramy nabrané počas vianočných sviatkov sa nalepili pomerne rýchlo. Vyžaduje si to však veľa úsilia zbaviť sa ich. Ak sa vám naskytne čo i len jedna voľná hodina v dennom programe, namiesto toho, aby ste šli k televízoru alebo k počítaču, skúste ísť na prechádzku. Vezmite si so sebou priateľa, deti, alebo aj domáceho miláčika. Každému z vás urobí čerstvý vzduch dobre. Zapnite si krokomer, vďaka ktorému budete vedieť, koľko prejdete, koľko kalórii zhodíte a najmä – za aký čas danú vzdialenosť prejdete. Nezávislé od toho, či bude vo vašom okolí prebiehať ohňová šou, koncert svetoznámej kapely alebo iná spoločenská udalosť, nájdite si čas a výjdite si na prechádzku/ turistiku. Uvidíte, že kilogramy pribrané cez sviatky pôjdu dole podstatne ľahšie.

 

Tip: Ak si chcete užiť prechádzku a chcete vidieť do diaľky, odporúčame vám pribaliť si kvalitné ďalekohľady, ktoré vám umožnia vidieť až tam, kam voľným okom nedovidíte.

 

Upravte si jedálniček

Aby vám zdravie slúžilo aj naďalej, mali by ste upraviť svoj jedálniček. Treba si pripomenúť, že obdobie, kedy ste jedli piate cez deviate skončilo a nastal čas, kedy sa treba opäť vrátiť k starým stravovacím návykom. Zvýšte príjem zeleniny a ovocia a vyhýbajte sa kalorickým jedlám, ktoré vám proces chudnutia budú výrazne komplikovať. Jedzte pravidelne, nevynechávajte raňajky, ale zároveň nejedzte nezdravo. Raz za čas si môžete dopriať koláčik, pohár vínka alebo dobré pivo. Pripomeňte si však, že akonáhle upustíte z upravených stravovacích návykov, váhu sa vám späť nepodarí len tak ľahko získať.

Ak si upravíte stravovacie návyky, uvidíte, že sa vám pleť zlepší nezávisle od toho, či používate tú najkvalitnejšiu kozmetiku, alebo si vyberáte lacnejšie značky.

Patrí do vydania