Fero Mikloško - autor slovenského glamouru

Charizmatický návrhár robí slovenskú módu krajšou už 20 rokov. Jeho róby robia z našich celebrít hviezdy a aj po toľkom čase nás každú sezónu dokáže prekvapiť niečím výnimočným. My sme ho tento mesiac navštívili v bratislavskom ateliéri, aby nám prezradil, čo si obliecť na ples i kde môžeme čakať jeho najnovšiu módnu šou.

Koncom októbra sme sa spolu s množstvom štýlových hostí ocitli v dvojpodlažnej garáži hotela NH Gate One v Bratislave. Priviedol nás tam Fero Mikloško, ktorý sa do tohto prostredia rozhodol „zaparkovať“ svoju jesennú kolekciu Powered by ASUS, inšpirovanú okrem iného i elegantným zlatým notebookom Zenbook 3. „Na parkovisku v tomto hoteli sa mi páčila najmä dlhá ‚runway‘ a zaujímavá dispozícia na dvoch poschodiach,“ povedal dizajnér, ktorý už dopredu presne vedel, čo bude čerešničkou na torte celej jesennej šou: „Keď sa na mólo ‚vyrútilo‘ 40 modeliek naraz.“

 

Jesenno-zimná prehliadka Miklosko Fashion Design bola skutočným zážitkom, aký sa v slovenskej móde objaví len veľmi zriedkavo. Kolekcia bola rozdelená do troch častí, ktoré spolu splynuli do úžasne eklektického mixu farieb, vzorov a krásnych materiálov, až sme miestami nevedeli, kam sa skôr pozerať. „Eklektickosť“ hrala podľa Mikloška tentoraz hlavnú úlohu, pričom netají, že v prvej časti línie sa trochu inšpiroval farebným svetom Miu Miu či Prada – vplyvmi, ktoré na Slovensku veľmi často nevidieť. „U nás sa do toho málokto pustí. Ja som to robil s nadšením,“ hovorí s úsmevom návrhár, ktorý sa veľmi tešil na líniu plnú unikátnych kabátov. Kožušinové, pastelové, tvídové, peleríny, s výraznými detailami, dlhé i krátke – kabáty a bundy boli jedným z najvýraznejších prvkov jeho jesennej kolekcie. Zamilovali sme sa do červeného modelu s kontrastnými oranžovými vreckami s hadím vzorom, do pastelovo modrého kožušteka i do tmavomodrel peleríny s volánom a detailami z lesklej modrej krajky.

 

...viac sa dočítate v magazíne BeautyWoman 12/2016 - 1/2017...

 

Patrí do vydania