Tipy, ako zvládnuť bolesť hlavy

Bolesť hlavy patrí k naozaj nepríjemným bolestiam, ktorá postihuje nielen ženy, ale aj mužov. Každý z nás má na odstránenie bolesti hlavy iný recept. Jedno je však isté, väčšina z nás tlmí bolesť hlavy liekmi, ktoré aj tak nepomáhajú. V snahe, že bolesť zmizne, skonzumujeme až niekoľko tabletiek, ktoré majú bolesť hlavy odstrániť. Je to však dobré? Verte, že nie. Ako teda ale zvládnuť bolesť hlavy bez užívania medikamentov? Skúste tieto overené spôsoby z praxe.

Chladivý obklad na hlavu

Ak máte doma konskú masť, odporúčame vám na starý kapesník naniesť trošku konskej masti a priložiť ju na čelo alebo na záhlavie. Výrazne vám pomôže zmierniť tupé bolesti hlavy. Neodporúčame prikladať túto masť a pobehovať po domácnosti. Takýto obklad si dávajte len v tom prípade, že ležíte v pokoji na posteli. Okrem pokoja na lôžku vám odporúčame zložiť si náušnice a všetky šperky. Môžu vám zavadzať pri aplikácii akéhokoľvek krému.

 

Oddych, oddych a ešte raz oddych

Myslíte si, že na bolesť hlavy vám zaberie práca, pozeranie televízora alebo písanie na sociálnych sieťach? Keď vás bolí hlava, mali by ste sa práve týmto činnostiam vyhýbať. Samozrejme, ak vás chytí bolesť hlavy počas pracovnej doby, spravte si chutný bylinkový čaj, pomasírujte si spánkovú oblasť a snažte sa zvládnuť zvyšok pracovnej doby. Ak to bude naozaj zlé, skúste sa vypýtať domov. Nie je nič horšie, ako by ste mali na bolesť hlavy skolabovať počas pracovnej doby. Ak vás bolí hlava, oddychujte. Nič vám predsa neujde. Zaľahnite do postele, dajte si pyžamo (alebo tričko s dlhým rukávom a teplejšie legíny), zastrite žalúzie, ľahnite do postele a oddychujte. Pokoj vám určite prospeje.

 

Nevadí, že máte v posteli lacné matrace. Ak nie sú vyležané a neškodia vašej chrbtici, môžete na nich oddychovať a spávať. Nezapínajte hudbu, ležte zopár hodín a uvidíte, že vás bolesť hlavy prejde. A čo viete, možno aj zaspíte a po prebudení bolesť hlavy akoby šmrhnutím čarovného prútika zmizne.

 

Pite veľa tekutín

Bolesť hlavy odstránite aj tým, že začnete viac piť. Niekedy pravou príčinou bolesti hlavy môžu byť unavené oči - zvýšený očný tlak. Práve kvôli týmto problémom potrebujete zvýšiť príjem tekutín. Vyhýbajte sa alkoholu a kofeínovým nápojom a radšej konzumujte nebublinkové minerálky, čistú vodu a čaje. Doprajte si minimálne štyri litre tekutín.

Patrí do vydania: 
November 2016