Čas Vianoc sa blíži. Zvládnite vianočné upratovanie bez najmenších problémov

Pomaly, ale isto sa blížia vianočné sviatky. Každá žena dobre vie, že okrem kvalitne pripraveného jedla ju čaká aj predvianočné upratovanie celej domácnosti. Určite sa medzi vami nenájde ani jedna, ktorá by obľubovala vianočné upratovanie. Ak chcete ale zvládnuť tieto nemilé činnosti, budete si potrebovať pripraviť plán, ktorý vám uľahčí upratovanie a zároveň vám nedovolí na nič zabudnúť.

Umývanie okien vybavte v predstihu

Ak počasie výjde, poumývajte okná v predstihu. December je mesiac, kedy bývajú časté celodenné mrazy a práve preto je lepšie, keď si umývanie okien „odbavíte“ ešte skôr, ako tieto mrazy začnú. Ideálne je ešte niekedy v polovici novembra. Nezabúdajte však ani na všetky strešné okná. Tým, že sú vyššie ako klasické okná častokrát na ne zabúdame. Dávajte pozor, aby vonku nebol mráz. Ak bude mrznúť, radšej okná nechajte tak, pretože v konečnom dôsledku by sa vám ich aj tak nepodarilo poumývať. Voda by vám okamžite zamŕzala.

 

Poumývajte za aj pod nábytkom

Základom vianočného upratovania je upratovanie tam, kde bežne neupratujeme (aspoň nie tak často). Poodsúvajte všetok ťažší nábytok, sedačky, lampy a poutierajte pod nimi všetok prach. Na každej podlahe (či už máte korkové podlahy, alebo iné) vidieť prach. Nemáčajte však tento priestor príliš. Veľké množstvo vody môže zájsť do škáričiek a spôsobiť vznik plesní. Okrem prachu pod nábytkom si všímajte aj pavučiny. Práve cez zimné obdobie sa zvyšuje počet pavučín v kútoch. Poriadne ich preto odstráňte.

 

Prejdite aj vnútro kuchynskej linky

Prach sa usídľuje nielen na povrchu nábytku, ale aj vo vnútri. Povyhadzujte si všetky hrnce, panvice, taniere a iné kusy riadu a poriadne si poutierajte vnútro kuchynského nábytku. Samozrejme, že nezabúdajte aj na všetky úchytky a kľučky, pretože aj na nich sa osádza prach a baktérie.

 

Vianočné upratovanie je upratovanie ako každé iné

Dámy, uvedomte si, že vianočné upratovanie, ako to mnohé nazývame, nie je nič zvláštne a ani odlišné od klasického upratovania. Okrem týchto vyššie spomenutých činností vás čaká klasický sobotný kolobeh. Nič viac, nič menej.

Patrí do vydania