3 tipy, ako si posilniť imunitu

Meteorológovia síce hlásia pekný september, ale kto by im veril? Pre istotu sa radšej nachystajte na sychravé počasie, ktoré neodmysliteľne patrí k jeseni. V nasledujúcich riadkoch si prezradíme tipy, ktoré vám pomôžu posilniť imunitný systém a ochrániť ho pred vírusmi.

Zbavte sa nadváhy

Vynikajúcim tipom, ako posilniť imunitný systém, je chudnutie. Ak sa zbavíte nadváhy, uvidíte, že váš imunitný systém bude podstatne silnejší. Prebytočné tukové bunky totižto ovplyvňujú imunitný systém viac, ako ste si mysleli. Tukové bunky dokážu v tele vyvolať zápalové procesy, ktoré môžu poškodiť aj zdravé tkanivá. Už pri maličkej nadváhe vám hrozia civilizačné choroby – cukrovka, rakovina a srdcovocievne choroby.

 

Tip: Dámy, oblečte si teplejšie dámske tepláky a choďte si zabehať na odľahlejšie miesto. Na začiatok dobrý spôsob, ako začať s chudnutím.

Nevyhýbajte sa antioxidantom

Čo sú antioxidanty, môžeme vysvetliť jednoducho. Naše telo uvoľňuje z tela molekuly, ktoré poškodzujú bunky. Antioxidanty majú za úlohu tieto molekuly zneutralizovať tak, že budú nakoniec neškodné. K najlepším antioxidantom patria vitamíny C, E, A, zinok, prírodný pestrec mariánsky a betakarotén.

 

Pravidelné otužovanie

Skúste svoje telo naučiť lepšie reagovať na chlad. Cievy budú pružnejšie reagovať a vďaka tomu ovplyvníte obranyschopnosť organizmu a ochránite svoje telo pred vírusmi. Začnite chladnejšou sprchou a striedajte ju s teplou. Ak sa budete doma pravidelne otužovať, kolísanie teplôt na presnom interiérovom teplomeri vás nemôže zaskočiť.

Patrí do vydania