Redukčné a wellness pobyty v Karlových Varoch, Bardejove a Luhačoviciach

Obalili vás v zime tukové vankúšiky a túžite schudnúť v lete do plaviek? Zabojujte s tým pri atraktívnom pobyte v svetoznámych kúpeľoch. Skúste sa zúčastniť redukčného pobytu v kúpeľoch, ktorý organizujú Bohemia-lázně, a. s., Karlove Vary a Bardejovské kúpele, a. s. K zlepšeniu fyzickej pohody určite prispejú aj wellness procedúry v Kúpeľoch Luhačovice (Lázně Luhačovice), a. s.

Karlove Vary priťahujú svetovou slávou a históriou

Ak už raz za život máte absolvovať odtučňovací program v kúpeľoch, tak nerobte kompromisy a zamierte rovno do najznámejších z nich - do Karlových Varov. Toto mesto slávi v tomto roku 700. výročie svojho založenia cisárom a kráľom Karlom IV. Postarajú sa tu o vás kráľovsky. Naviac si môžete pobyt spríjemňovať potulkami po západných Čechách, ale i blízkom Nemecku.

 

Riaditeľ spoločnosti Bohemia-lázně (Bohemia kúpele), a. s., Karlove Vary, Jiří Sluka, o tom hovorí: ,,Konzumný spôsob života, zlé stravovacie návyky a málo pohybu sú negatívnymi stránkami moderného sveta. Redukčná kúra je vhodná pre liečenie nadváhy, pre ľudí so zlými stravovacími návykmi a zdravotnými problémami, ktoré sú výsledkom nadváhy. Klasická kúpeľná liečba na základe dlhoročných overených postupov a skúseností dosahuje vynikajúce liečebné a preventívne výsledky pri liečení žalúdočných ťažkostí, ako aj tráviaceho traktu. Program určený na znižovanie hmotnosti vychádza práve z týchto poznatkov. Presvedčte sa sami o výnimočnosti Karlových Varov. V zariadeniach spoločnosti Bohemia-lázně, a. s., Karlove Vary, nájdete ubytovanie i s procedúrami už od 45 Eur na deň. Už od tejto ceny môžete absolvovať okrem klasických liečebných pobytov aj niekoľkodňové wellness, relaxačné, rehabilitačné a regeneračné pobyty. Na vlastnom tele sa presvedčíte o liečivých účinkoch výnimočného Vřídla (Žriedla).“

 

Okrem redukčného programu vypracovaného nutričným terapeutom Bohemia-lázní, ktorého základom je diéta č. 8, si možno v Karlových Varoch dokúpiť program zostavený podľa Centra pre poruchu výživy a metabolizmu v Prahe. Pri tejto diéte je v priebehu pobytu zabezpečená redukčná diéta na základe diétnych plánov Guareta, doplnená o vitamíny a minerály. ,,Prísne redukčné režimy nie sú vhodné pre deti a dospievajúcich, pre tehotné a dojčiace ženy, pre osoby so závažnejším ochorením srdca (krátke obdobie po infarkte, poruchy srdcového rytmu), obličiek a pečene, pre osoby s vredovou chorobou, pre diabetikov I. typu a osoby, ktoré v poslednom polroku prekonali mozgovú cievnu príhodu,“ upresňuje J. Sluka a dodáva: ,,Dôležitou súčasťou liečby je fyzická aktivita, a to formou pravidelných prechádzok do okolitých lesov. Odporúčame plávanie, návštevy fitness centra či cykloturistiku. Odporúčaná dĺžka pobytu: 14/21/28 dní. Program obsahuje 28/42/56 rôznych balneologických procedúr a 14/21/28x pitnú kúru. Program je možné absolvovať kedykoľvek, termíny nástupu nie sú vymedzené.“

 

Program liečby zahŕňa vstupnú lekársku prehliadku (vrátane predpísania liečebného programu, rozpísania diétneho plánu a pitného režimu), laboratórne testy, EKG podľa zdravotného stavu pacienta, analýzu zloženia tela pomocou prístroja InBody 220, kontrolnú a výstupnú prehliadku u lekára vrátane záverečnej lekárskej správy. Tiež aj individuálnu starostlivosť nutričného terapeuta, 1 hlavnú procedúru na deň, 1 vedľajšiu procedúru na deň, 3-krát denne pitnú kúru.

 

V prípade programu "Guareta" liečebný program obsahuje: produkty radu Guareta a Dietline, individuálnu starostlivosť lekára, odporúčanie k diéte, jedálničky domov. Liečebný program je prevažne zostavený z nasledujúcich procedúr: skupinová gymnastika, skupinová gymnastika v rehabilitačnom bazéne s minerálnou vodou, Nordic Walking, voľný vstup do fitness, voľný vstup do bazéna, požičanie bicykla zadarmo, sauna, lymfodrenáž, masáže - čiastočná klasická masáž, reflexná, hydropunktúrna, podvodná, minerálne kúpele - perličkový, uhličitý, škótske streky.

 

Čarovná príroda v okolí Bardejova lieči

Bardejovské kúpele predávajú 14 dňové redukčné pobyty na rok 2016 zamerané na liečbu obezity. Pobyt je vynikajúcim darčekom pre seba, alebo niekoho z príbuzných, kto má problémy s nadváhou. Na výber sú termíny v apríli, máji, októbri a novembri. Urobte niečo pre svoje zdravie, či zdravie niekoho iného a objednajte tento pobyt, kde naučia pacientov zdravo žiť, správne sa stravovať a cvičiť. Alebo si vyberte iný z množstva pobytov, ktoré sú v ponuke týchto obľúbených kúpeľov.

 

Ekonomicko-obchodná riaditeľka Bardejovských kúpeľov Tamara Šatanková k tomu poznamenáva: ,,Redukčný pobyt zameraný na liečbu obezity patrí k pobytom s lekárskou prehliadkou a je komplexne prepracovaný s množstvom zdravotných úkonov. Zahŕňa ubytovanie, plnú penziu s racionálnou stravou, 8x počas pobytu prednášky lekára, zdravotnej sestry, rehabilitačného pracovníka, asistenta výživy, 2-krát počas pobytu poradenstvo u psychológa, vstupné a výstupné lekárske vyšetrenie, EKG vyšetrenie, pravidelné meranie krvného tlaku, pulzu, obvodu pása, váženie, USG abdomenu, Fibroscan, odbery na tukový metabolizmus. Klient počas pobytu absolvuje tieto procedúry zahrnuté v cene: 3x 2 hodinový vstup do Wellness Spa /bazény+sauny/, 8x fitness /hodinové vstupy/,5x klasická masáž, 5 x prístrojová lymfodrenáž, 5x voľné plávanie v rehabilitačnom bazéne /hodinové vstupy/, 10x hydrokineziterapia, 5x skupinový telocvik, 10x nordic walking, 5x minerálny kúpeľ. Pobyt začína obedom a končí raňajkami. Každý klient pri príchode dostane brožúru s dôležitými informáciami ZAČÍNAME CHUDNÚŤ! Pobyt zameraný na redukciu hmotnosti sa uskutočňuje za predpokladu prihlásenia sa min. 5 klientov. Pri nižšom počte klientov sa poskytne obmedzený rozsah služieb a zároveň sa poskytne zľava – 10 % z ceny pobytu. Pobyt je možný aj pre klientov zdravotných poisťovní (poukazy A, B), za doplatok 7 EUR/osoba/deň, ktorí budú v danom termíne na kúpeľnej liečbe.“

 

Okrem redukčných pobytov ponúkajú Bardejovské kúpele aj ďalšie pobyty s lekárskou prehliadkou - SENIOR, SENIOR ŠXPECIÁL, ŠTANDARD. Okrem nich ponúkajú aj relaxačné a iné pobyty bez lekárskej prehliadky. OZDRAVNÝ, WELLNESS VITALITY, WELLNESS RELAX, WELLNESS VITAL, BEAUTY,...

 

Klienti, ktorí sa zúčastnia redukčného pobytu, či iného pobytu v jedných z najobľúbenejších slovenských kúpeľov - Bardejovských, sa môžu tešiť na krásne, tiché prostredie obklopené lesmi, čistý vzduch a relax. Vychutnať si môžu aj najsilnejšie mineralizovaný prameň na Slovensku, Herkules, ale aj ďalšie minerálne pitné pramene. Navštíviť sa oplatí aj Múzeum ľudovej architektúry – Skanzen, ktorý je najstarším zariadením svojho druhu na Slovensku. Je tu rozmiestnených 24 expozičných objektov prezentujúcich ľudovú kultúru a staviteľstvo slovenského a rusínskeho obyvateľstva, žijúceho v regióne horného Šariša a severného Zemplína. Skanzen bol sprístupnený v roku 1965 a objekty pochádzajú z 19. a 20. storočia.

 

Ťahákmi Luhačovíc sú Vincentka a Jurkovič

Kúpele Luhačovice, a. s., pripravili na rok 2016 širokú škálu liečebných, relaxačných, regeneračných a wellness pobytov a to ako na dlhšie obdobie, tak na víkendy. Pri samoplatcovských pobytoch je prvýkrát v ponuke relaxačný pobyt TOP pre každý vek (Terapia Odpočinok Pohyb) zameraný na zdravý životný štýl doplnený o bonusy vo forme výrazných zliav na procedúry, spa rituály alebo vstup do fitness centra. Balíček služieb TOP obsahuje 7x ubytovanie s polpenziou formou bufetu, 1x prírodný uhličitý kúpeľ (15 min.), 1x perličkový kúpeľ s prísadou vonnej esencie (20 min.), 1x masáž klasická (čiastočná, 25 min.), 1x masáž éterickým olejom podľa vlastného výberu (25 min.), 1x hrejivý obklad chrbta (20 min.), voľný vstup do wellness centra, požičanie županu, voľný vstup do fitness, denne pitná kúra, Wi-Fi pripojenie na izbe zdarma.

 

Hovorí výkonný riaditeľ akciovej spoločnosti Ing. Jiří Dědek, MBA: ,,Vlajkovou loďou wellness pobytov v Luhačoviciach so širokou ponukou wellness služieb a relaxačných procedúr je ALEXANDRIA**** Spa & Wellness hotel. Magnetom je voľný vstup do najväčšieho a najluxusnejšieho wellness centra v Luhačoviciach v štýle starorímskych kúpeľov. Wellness centrum ponúka zážitkové procedúry na regeneráciu tela i duše vrátane prírodných uhličitých kúpeľov. Hostia majú k dispozícii voľný vstup do bazéna, vírivky, saunového sveta (laconium, parná, bylinková, soľná a fínska sauna), Kneippov chodník, ochladzovacie sprchy, ľadovú studňu a vyhrievané lavice. Pre aktívnych návštevníkov je pripravené fitness centrum vybavené najmodernejšími posilňovacími strojmi. Očarí tiež Francúzska reštaurácia ponúkajúca regionálnu i medzinárodnú kuchyňu. Nechýba ani pravidelný kultúrny program vo vyhlásenom nočnom klube s prvorepublikovou atmosférou. Izby v historickej časti sú ladené v štýle tridsiatych rokov minulého storočia a modernú novú časť zase zdobia repliky suvenírov z ťaženia Alexandra Veľkého. Hotel už trikrát získal prestížne ocenenie v súťaži Czech Hotel Awards - hotel roka v kategórii Wellness & spa v Zlínskom kraji.“

 

Ponuka wellness pobytov na rok 1016 zahŕňa tieto pobytové balíčky plné wellness, relaxácie a hýčkania: Liečba & Wellness (7/14/21 dní), Medical wellness (7 dní) - hit sezóny, VIP wellness týždeň (7 dní) - pre náročných, TOP pre každý vek (7 dní), Kúpeľná dovolenka (7 dní), VIP wellness víkend (3 dní) - krátky relax pre náročných, Víkend v Alexandrii (3 dni št - ne) - najžiadanejší pobyt, Ochutnávka wellness (4 dni ne - št), Wellness na skúšku (2 dni) - prvýkrát vo wellness.

 

Okrem toho je tu ešte AKČNÁ PONUKA: Víkend mini (16. 4. - 17. 4. 2016) a Dovolenka v Alexandrii (7 nocí 8. 5. - 28. 8. 2016).

 

Kúpele Luhačovice, a. s., sú najnavštevovanejšími moravskými kúpeľmi. Sú tiež najväčšou spoločnosťou poskytujúcou kúpeľné a rekreačné služby v Luhačoviciach. Pravidelne sú oceňované za svoje produkty a služby. Akciová spoločnosť Kúpele Luhačovice má v správe 10 luhačovických prameňov, ale aj kúpeľný areál vrátane kúpeľnej kolonády a divadla. Takmer do všetkých liečebných i wellness zariadení, vrátane hotela Alexandria, je privedená prírodná liečivá voda, ktorá je využívaná na uhličité kúpele, rôzne druhy inhalácií, kloktanie a pitné kúry. Celkom je možné poskytnúť cca 60 procedúr rôznych typov. V Kúpeľoch Luhačovice sa liečia ochorenia dýchacích ciest, pohybového aparátu, tráviaceho ústrojenstva, látkovej výmeny (cukrovka), obehového ústrojenstva a onkologické ochorenia. Okrem kúpeľných pobytov je to ideálne miesto pre strávenie wellness víkendov a relaxačných pobytov. Aktívni návštevníci si môžu zahrať tenis, požičať bicykle a ísť na výlet po vyznačených trasách v okolí Luhačovíc a Bielych Karpát, či využiť bežecké trate.

 

Kúpele Luhačovice sú to pravé miesto na zdravotnú dovolenku a oddych aj pre slovenských klientov. Slovenské hranice sú vzdialené iba 27 km, Trenčín 54 km a Bratislava 165 km. Pre slovenských návštevníkov sú tak Luhačovice rovnako dostupné ako slovenské kúpele.

 

Viac informácií nájdete na stránkach www.bohemia-lazne.cz, www.kupele-bj.sk, www.LazneLuhacovice.cz, www.HotelAlexandria.cz

 

Patrí do vydania