Tržby výrobcu úsporných okien a dverí Makrowin sa vlani zvýšili o 12 %

Medziročný nárast tržieb o 12 % zaznamenal v roku 2015 popredný slovenský výrobca energeticky úsporných drevohliníkových a drevených okien, spoločnosť Makrowin, s. r. o., Detva. Firma zvýšila celkové tržby z 1,111 milióna EUR v roku 2014 na 1,245 milióna EUR v minulom roku. Na najdôležitejšom exportnom teritóriu v USA zaznamenal vlani Makrowin tržby vo výške 323 527 EUR. Informoval o tom Dušan Majer, riaditeľ spoločnosti Makrowin, s. r. o, Detva.

,,Kým predvlani sme rástli predovšetkým v USA, o vlaňajší rast sa už postaral domáci trh, ktorý výrazne ožil. Od septembra nestíhame vyrábať. Vďačíme za to celkovému oživeniu stavebného trhu na Slovensku, ofenzívnej marketingovej stratégii, ale predovšetkým vysokej kvalite našich výrobkov, ktoré patria medzi absolútnu kvalitatívnu špičku. Naďalej úspešne predávame v USA a Rakúsku, ale domáci trh si posilnil svoju dominantnú cca dvojtretinovú pozíciu. V zahraničí pretrváva záujem o naše drevohliníkové a drevené okná, vchodové dvere a posuvné steny s izolačným trojsklom. Doma sa najlepšie predávajú drevohliníkové okná, dvere a presklené steny s izolačným trojsklom. Najväčší podiel na našej produkcii majú drevohliníkové okná. Špecializujeme sa aj na veľké presklené drevohliníkové posuvné steny, kde je vysoká pridaná hodnota. Najväčší potenciál domáceho rastu predstavuje segment pasívnych, nízkoenergetických a nulových domov, pre ktoré vyrábame najviac. Záujem o naše výrobky rastie aj tento rok a to tak doma, ako aj v USA,“ zhodnotil vývoj D. Majer.

 

Produkcia Makrowinu spĺňa tie najvyššie nároky a patrí k špičke nielen na Slovensku, ale aj v zahraničí, kde sa firma presadila v USA. Okná a vchodové dvere sú pekné, moderné, s kvalitnými konštrukčnými riešeniami. Zároveň majú minimálne nároky na údržbu, dlhú životnosť a dobré tepelnoizolačné parametre. Svedčia o tom aj referencie odberateľov, dodávateľov, projektantov a koncových zákazníkov na stránke www.makrowin.sk/o-spolocnosti/referencie/

 

Hlavný výrobný program spoločnosti tvoria drevohliníkové a drevené okná a vchodové dvere, pri ktorých sa kladie dôraz na vysokú kvalitu spojenú s vysokou úsporou energie. Tieto produkty sú vyrábané z ekologických vstupných materiálov, ako smrek, červený smrek a dub. Okrem toho však spoločnosť vyrába aj posuvné a zalamovacie dvere. Pokračuje trend zvyšovania podielu drevohliníkových okien v pomere k dreveným. Popri prírodnej kráse dreva, majú výborné tepelnotechnické vlastnosti, rovnaké ako drevené okná a zároveň sú hliníkovým systémom chránené pred extrémnymi vplyvmi počasia.

 

Spoločnosť Makrowin, s. r. o., je významným slovenským výrobcom drevených okien a dverí od roku 1997. Je aj výrobcom presklených posuvných stien a dodávateľom doplnkov k oknám – exteriérové a interiérové parapetné dosky, siete proti hmyzu, exteriérové a interiérové tienenie. V súčasnosti vyrába 23 produktov drevených a drevohliníkových okien, čo je najširšia ponuka takýchto okien na Slovensku. Zákazníkom poskytuje aj bezplatné odborné poradenstvo. Vynikajúce remeselné spracovanie, dôraz na kvalitu a inovácie výrobkov, sú kľúčové vlastnosti spoločnosti, ktoré jej umožňujú splniť náročné požiadavky zákazníkov v Európe aj v Amerike.

 

Makrowin má ako jeden z mála výrobcov drevených okien zavedený certifikovaný systém manažérstva kvality STN EN ISO 9001:2009. O kvalite výrobkov svedčí aj to, že drevené okno MAKROWIN 88 získalo od Prezídia nadácie Slovak Gold 26. 11. 2007 Certifikát a Zlatú medailu Slovak Gold, ktorej platnosť bola dvakrát predĺžená do roku 2012. To je maximálna doba, akú môže mať jeden výrobok zlatú medailu. Žiadne iné okno na Slovensku, či už drevené, hliníkové, alebo plastové, nezískalo toto ocenenie. Medzi najväčšie úspechy, ktoré Makrowin dosiahol, patrí certifikát z PHI Darmstadt (Passivhaus institut Dr. Wolfgang Feist). Tento certifikát získal v roku 2008  ako jediná spoločnosť v celej východnej Európe, keď ich drevené okno (drevený rám) Makrowin 88G2 splnil náročné kritériá posúdenia vhodnosti použitia v domoch s extrémne vysokými nárokmi na tepelnoizolačné vlastnosti. Certifikát je platný dodnes a na Slovensku je Makrowin jedinou firmou, ktorá ho vlastní.

Viac informácií je na: www.makrowin.sk , alebo na tel.: +421 45 5455346,

e-mail: info@makrowin.sk

Patrí do vydania: 
Marec 2016