Na záver roka je najlepšie v Bardejovských kúpeľoch

Aj keď väčšina z 360 lístkov na Silvestrovský Galavečer v Bardejovských kúpeľoch je už vypredaná, nájde sa ešte niekoľko desiatok voľných miest. Využite preto príležitosť stráviť záver roka v atraktívnom prostredí medzinárodných kúpeľov s ich nezameniteľnou atmosférou zábavy, hodovania a relaxu. Pobyt na záver roka je minimálne na tri prenocovania a klienti majú v cene zahrnuté stravovanie formou bufetov, procedúry, ubytovanie v hoteloch Ozón alebo Astória a denný animačný program. Cena sa pohybuje od 187 EUR za osobu a 4 dňový pobyt. Informovala o tom ekonomicko-obchodná riaditeľka Bardejovských kúpeľov Tamara Šatanková.

 

„Každoročne pripravujeme zaujímavý silvestrovský balíček so všetkými službami vrátane Silvestrovského Galavečera. Tohtoročný silvestrovský kúpeľný pobyt je plný extra bonusov, s vyvrcholením na galavečeri. Okrem slovenských klientov tu bude Nový rok vítať viac ako 20 návštevníkov z rusky hovoriacich krajín z toho 6 Ukrajincov a 16 Rusov, príde aj 22 Poliakov. Vlani tu bolo 34 a predvlani až 80 návštevníkov z rusky hovoriacich krajín, ale kríza v týchto krajinách a poklesy tamojších mien sa odrazili aj v návštevnosti u nás,“ konštatovala T. Šatanková.

 

Dodala, že Bardejovské kúpele v minulom roku zaznamenali 451 hostí z Ukrajiny, 204 z Ruska a 153 z Bieloruska. V tomto roku očakávajú 284 návštevníkov z Ukrajiny, 209 z Bieloruska a 126 z Ruska. Bardejovské kúpele navštívilo v roku 2014 spolu 22 246 osôb a počet prenocovaní dosiahol 223 619. Za rok 2015 kúpele očakávajú nárast návštevností o 3 % aj počtu prenocovaní o cca 3 %. V tomto roku pritom prišlo zo zahraničia cca 10 % všetkých návštevníkov.

 

„Najbližšie očakávame, podľa rezervácií počas Zlatého týždňa začiatkom roku 2016, kedy sú pravoslávne Vianoce, 14 Ukrajincov a 10 Rusov,“ uviedla T. Šatanková.

 

Bardejovské kúpele sú najvýchodnejšie kúpele SR, patria medzi najstaršie a najnavštevovanejšie a okrem 2 indikácií /duševné a kožné ochorenia/ sa tu liečia všetky ostatné indikácie. Kúpele sa nachádzajú mimo mesta a akéhokoľvek priemyselného parku, čo zabezpečuje oázu zdravia a oddychu v pravom slova zmysle. ,,Máme jedinú kolonádu na Slovensku, máme najstaršie múzeum ľudovej architektúry priamo v kúpeľoch, ako jediní organizujeme Medzinárodné hudobné leto s dennými promenádnymi koncertmi,“ vymenúva T. Šatanková.

 

Upozorňuje aj na to, že v areáli je kúpalisko s vyhrievanou vodou, wellness spa, 6 tenisových kurtov, minigolf, požičovňa bicyklov, 35 km značených turistických chodníkov. V blízkosti je mesto Bardejov zapísané do zoznamu UNESCO. Priamo v kúpeľoch sú kostoly rímsko – katolícky, pravoslávny a grécko – katolícky. Viac ako 60 % kapacity hotelov je prepojených spojovacou chodbou a klient tak medzi nimi prejde suchou nohou. Prepojené sú hotely Ozón, Astória, Alžbeta a od januára aj nový hotel Alexander. Najviac prameňov /10/, ktoré vyvierajú na jednom území, je práve v Bardejovských kúpeľoch. Kúpele sa vyznačujú aj kvalitnou stravou, procedúrami, kvalifikovaným personálom, doplnkovými službami a mnohými ďalšími lákadlami.

 

Bardejovské kúpele sú atraktívnym miestom nielen pre pacientov, ktorí sa sem chodia liečiť, ale aj pre všetkých milovníkov kultúry, oddychu a bohatého spoločenského programu. Kúpele v posledných rokoch rozšírili ponuku svojich služieb a tak si každý návštevník môže okrem tradičných kúpeľných procedúr vychutnať aj možnosti wellnessu, relaxácie či skrášľovacích programov. Mnohí návštevníci trávia záver roka v  kúpeľoch opakovane. Bardejovské kúpele sú zároveň  základňou na lyžovačku, či už v stredisku Regetovka, alebo v Poľsku. Rovnako tak môžu návštevníci absolvovať výlety do Poľska, či do bezprostredného okolia kúpeľov.

 

Viac informácií na: www.kupele-bj.sk

Centrálne rezervačné oddelenie:
Tel.: 054/477 4346, 477 2717 Fax: 054/472 3549
E-mail: rezervacie@kupele-bj.sk, pk@kupele-bj.sk

Patrí do vydania: 
December 2015