Mercedes je len jeden!

Sme jemné, no tiež veľké bojovníčky. Sme elegantné, no snaživé športovkyne zároveň. Sme citlivé, no v komforte priam nekompromisné. Veď viete, sme predsa dámy! Samostatnosť a vycibrený vkus sú našou siluetou. Preto vieme, že chceme jazdiť svižne a bezpečne. Rady sa usadíme do žiarivej metalízy a pritiahneme všetky pohľady na nášho motorového partnera z budúcnosti. Namierime si to priamo do mesta, kde elegantne zaparkujeme. Už žiadne ťahy na dvakrát! Vyššia trieda pristane každej z nás! Horúcimi novinkami z dielne Mercedes-Benz (nie)len pre dámy nás okúzli vedúci predaja Mercedes-Benz Róbert Hatala! To bude jazda!

Máte 11-ročné skúsenosti s predajom prémiových vozidiel Mercedes-Benz. Ktoré Mercedesy sú výrazne „ženské“? Na ktoré máme zálusk my dámy?   
Dámy upriamujú svoju pozornosť na praktické atribúty, a práve tie si na novom vozidle aj všímajú. V ženských kruhoch sú veľmi populárne vozidlá, ktoré v našej terminológii označujeme skratkou NGCC (New Generation Compact Cars), čiže nová generácia kompaktných vozidiel. Do nej spadajú prémiové vozidlá Triedy A a B, ďalej CLA kupé a CLA Shooting Brake, ale i malé SUV Triedy GLA. Vo všeobecnosti tieto motorové tátoše spĺňajú ženské predstavy a požiadavky najkomplexnejšie. Máme však aj spokojné klientky, ktoré už roky jazdia na väčších vozidlách Triedy GLC, GLE či GLS. Preto stále platí, že ku každému klientovi pristupujeme indivi­duálne a snažíme sa naplniť jeho predstavy o vysnívanom aute. 

 

Aké parametre sú pre nás dámy pri výbere partnera na cesty rozhodujúce?
Dámy sú pri výbere svojho motorového vozidla veľmi pragmatické. Kým my muži si svoju emocionalitu zdôvodňujeme racionálne. Dôležitým atribútom je farba, ktorá dokáže v ženskom ponímaní prežiariť technické parametre. Ložný priestor, veľkosť vozidla i jeho praktickosť pri parkovaní sú ďalšími atribútmi, ktoré dámy zaujímajú. Triedy menších vozidiel sú priam ideálne na každodenné jazdenie v meste, keď dáma – mamička potrebuje šikovne zaparkovať pred školou, škôlkou, prácou či v obchodnom centre.

 

Priblížite nám malé vozidlá v rámci novej generácie kompaktných áut, aby sme sa vedeli správne žensky zorientovať?
Samozrejme, veľmi rád. Technický základ našich menších vozidiel je rovnaký. Mám na mysli motory, podvozky či pohony, ktoré sú vo vozidlách Triedy A, B, CLA či v malom GLA SUV takmer identické. Líšia sa však vyhotovením karosérie a celkovým naladením vozidla.

 

Áčko je malý kompakt, ideálny na každodennú jazdu do mesta pre maximálne štyroch pasažierov bez veľkej batožiny. Zaujme novým faceliftom v štýle športového dizajnu. Typickou majiteľka Triedy A môže byť dáma, ktorá jazdí sama, prípadne vozí v aute svoje dieťa.

 

Béčko je už malý van. Ponúka zjavne väčší vnútorný priestor, vyššie sedenie nad cestou a obrovskú využiteľnosť. Béčko je spomedzi našich piatich malých áut najpraktickejšie z pohľadu úžitkovej hodnoty auta k jeho cene. Ponúka konzervatívnejší dizajn, veľmi vhodný pre mladú rodinu s dvomi deťmi, ktorá preferuje aktívne trávenie voľného času.

 

V prípade, že klientka obľubuje športové vyhotovenie auta, malé SUV Triedy GLA jej padne ako uliate. Prináša prienik všetkých ostatných tried. Z Áčka si osvojilo športový dizajn, od Béčka si prepožičalo praktickú využiteľnosť a CLA mu darovalo prototyp priestrannosti.

 

CLÁčko je športovo ladené auto. Je veľmi prijateľným variantom pre klientky, ktoré si zamilovali štvordverové kupé. CLA Shooting Brake je veľké vozidlo, ktoré klame svojím telom. Nový kompaktný dizajn ho zaraďuje medzi malé vozidlá, no využiteľnosťou priestoru patrí na začiatok strednej triedy vozidiel.

Tento rok sa tešíte z nového faceliftu práve Triedy A. Čo na novom Áčku môžeme objaviť v porovnaní s jeho predchodcom?
Tešíme sa nielen my, ale aj noví majitelia vylepšenej Triedy A. Je pravidlom, že v polovici životného cyklu (cca po 3,5 roku) automobilu prejde daný model zdokonaľovacím a skrášľovacím procesom. V Triede A nachádzame nový dizajn predných aj zadných svetiel s LED technológiou (namiesto xenónov), nový nárazník, ale rozhodujúcou je nová, vylepšená technika. Dané modelové vylepšenia sú z nášho pohľadu evolučnými zmenami, vďaka ktorým sa posúvame do budúcnosti.

 

Triedy A je len jeden. Predstavili ste presne 6 dôvodov, prečo si ho vybrať. Akých?
Skutočne existuje minimálne 6 dôvodov pre nové Áčko. Okrem vylepšeného atletického exteriéru a vysokokvalitného interiéru je rozhodujúcou prijateľná skutočná cena nového modelu. V Mercedes rodine neveríme na veľké zľavy, preto zahŕňame našich členov starostlivosťou nielen pri kúpe nového modelu, ale najmä počas jeho užívania. Pribaleným benefitom je ťažké konkurovať. Šesťročný bezplatný servis a trojročné bezplatné poistenie (PZP a Allianz havarijné poistenie) automobilu sú zárukou spokojnosti vodičov na cestách. Navyše rozbitie čelného skla zaplatí vaša poisťovňa bez spoluúčasti. Technológie pod kapotou nových Mercedesov sú vstupnou bránou do budúcnosti. A nakoniec, nová online služba Mercedes Connect.me pre neustále spojenie užívateľa s vozidlom. Pre vyšší komfort a maximálnu kontrolu nad vašim autom. Nech ste kdekoľvek!

 

Ako smartfónová novinka Mercedes Connect.me funguje?
Na jar tohto roku sme spustili novinku na slovenskom trhu, ktorá je plne v obehu od júna. S novým vozidlom si v Mercedese kupujete aj balíček výhod vrátane služby Mercedes Connect.me. Automaticky si vytvoríte konto, podobné emailovému či facebookovému prihláseniu, a náš technik spáruje vaše konto s vaším novým autom. V rámci jedného konta môžete spravovať hneď niekoľko vozidiel, napríklad aj partnerovo. S našou službou si viete skontrolovať stav paliva, servisné parametre, miesto parkovania i nechať sa k vozidlu navigovať. Bežne sa stáva, že vo víre myšlienok zabudneme auto zamknúť. So službou Mercedes Connect.me si viete skontrolovať uzamknutie svojho vozidla aj ho na diaľku zamknúť či odomknúť. Postačí internetové pripojenie vo vašom smartfóne. Tiež si prostredníctvom Mercedes Connect.me môžete vybrať svoj autorizovaný servis, ktorý chcete navštevovať. S blížiacou sa servisnou prehliadkou aplikácia týždeň vopred upozorní váš servis na potrebnú kontrolu a ten vám proaktívne ponúkne termíny vašej návštevy.

 

Tento rok oslávil Mercedes-Benz Slovakia 25. výročie. Srdečne motorovej hviezde gratulujeme. Aké výhody ste si pri tejto príležitosti pre svojich klientov pripravili?
Za celú posádku našej značky vám ďakujem. Horúcou novinkou v našej ponuke je značkový operatívny lízíng. A to aj pre súkromné osoby. Operatívny lízing je mimoriadne atraktívny pre užívateľov, ktorí nepotrebujú auto vlastniť a chcú mať pod kontrolou všetky svoje náklady. V triede malých vozidiel aktuálne ponúkame možnosť prenajímať si vybraný model na dobu troch rokov s nulovou akontáciou. Ponuka sa vzťahuje na všetky typy malých vozidiel s vybranými motorizáciami a možnosťou priplatenia si za požadovanú výbavu. Nový Mercedes sa tak stane vaším partnerom na cestách so všetkými benefitmi počas 3 rokov, do najazdenia 60-tisíc kilometrov. Po tejto dobe k nám stačí prísť, odovzdať auto v normálnom stave a my sa o všetko ostatné postaráme. Žiadny problém s repredajom vozidla vás nečaká! A ak vám táto forma používania vozidla vyhovuje, môžete si ihned’ zobrať ďalšie.

 

Do konca roka máte pre členov Mercedes rodiny ešte jedno prekvapenie. Podelíte sa oň s nami?
Rád by som čitateľkám predstavil naše aktuálne zvýhodnenie, ktoré sme spustili začiatkom novembra a ktoré potrvá len do konca roka. Pri príležitosti nášho 25. výročia sme spustili predaj limitovanej edície vozidiel (25th Anniversary Edition), ktorú ponúkame na našej webovej stránke www.kupaaut.sk. Práve tu si naši zákazníci môžu kúpiť vozidlá v skutočne zvýhodnenej ponuke. A tá sa tak skoro opakovať nebude. Takže neváhajte. Okrem nových Mercedesov nájdu klienti v našej databáze aj jazdené či predvádzacie vozidlá, ktoré sú už pripravené na odber.

 

Žijete život, ktorý vám závidí polovica chlapov. Baví vás denne meniť a testovať nové Mercedes-Benz modely?
Odkedy si spomínam, vždy som bol Mercedes pozitívny. Už môj otec bol vysadený na Mercedesy. Dodnes si pamätám fotku Mercedesu Triedy G, ktorú som videl vo vtedajšom časopise Svět motorů. To auto som si zamiloval a pár rokov som ho i vlastnil. Bolo mojím vysnívaným. No pri vhodnej príležitosti sa na ňom vždy rád odveziem. (úsmev) K tomuto auto sa viaže aj moja ženská historka. Keď som ho kúpil a priviezol domov, moja manželka skonštatovala, že je to škaredá krabica. Ani nie rok nato, som mal problém sa do neho dostať a šoférovať ho, kedže sa medzičasom stalo jej miláčikom.

Patrí do vydania: 
December 2015