Pomoc pokožke po lete

Ani vašej pozornosti pri pohľade do zrkadla po návrate z dovolenky neunikli dôsledky dlhodobejšieho pôsobenia slnka, vody, vetra či klimatizácie na pokožku? Vaša pleť je síce nádherne opálená, je však dehydrovaná a objavili sa na nej nové jemné vrásky?

 

 

Práve dehydratácia má najväčší podiel na urýchľovaní procesu starnutia pokožky! Vysušená koža stráca pevnosť, pružnosť, sprevádza ju nepríjemné pnutie a svrbenie, je citlivejšia na vonkajšie podnety, badať na nej známky únavy… Pleť volá po intenzívnom a hĺbkovom „zavlažení”, je potrebné upokojiť ju a zregenerovať.

 

Blahodarný soľný kúpeľ a bahenný zábal z Mŕtveho mora

 

Na vysušenú pokožku má blahodarný vplyv rokmi overená balneoterapia – vaňové kúpele so soľami a zábaly s čiernym bahnom z Mŕtveho mora. Ich výhodou je, že sa môžu uskutočňovať aj v domácom prostredí. Vzácne minerály (draslík, horčík, sodík, bróm, jód…) obsiahnuté v soli a bahne z Mŕtveho mora Kawar vďaka schopnosti hydratovať pokožku do hĺbky, umožňujú udržiavať v rovnováhe jej prirodzenú vlhkosť. Draslík, ktorý je hlavným vnútrobunkovým prvkom, má v bunkách podobnú funkciu ako sodík v mimobunkovej tekutine. Sodík viaže na seba vodu a napomáha udržiavať správny objem telových, mimobunkových tekutín. Draslík zasa pôsobí na vnútrobunkovej úrovni. Zabezpečuje prienik vody do buniek, v bunkách ju viaže na seba a stará sa v nich o jej optimálny objem. Práve tým si možno jednoducho vysvetliť až prekvapujúco účinnú hĺbkovú hydratáciu kože, jej regeneráciu a omladenie. Soľný kúpeľ i zábal s čiernym bahnom navyše poskytujú koži prirodzený píling, ktorý ju zbavuje mikrošupiniek.

 

 

Omladzujúci pantenol

 

Účinnú pomoc unavenej a vysušenej pokožke poskytnú aj výrobky slovenskej liečebnej kozmetiky Medi s vysokým obsahom D-panthenolu, ktorý sa veľmi rýchlo vstrebáva do hlbších vrstiev pokožky a stimuluje prirodzenú regeneráciu buniek. Telové mlieko Medi z Mŕtveho mora s D-panthenolom udržiava prirodzenú vlhkosť pokožky, zjemňuje ju a zvláčňuje, prispieva k jej vitalizácii a omladeniu. Vďaka obsahu olivového oleja, výťažku Aloe vera, vitamínov A a C zabraňuje zároveň pôsobeniu voľných radikálov, praskaniu a začervenaniu kože. Regeneračné mlieko s konopným olejom radu Medi Panthenol forte vysušenú pokožku intenzívne hydratuje a regeneruje. D-panthenol spolu s konopným a mandľovým olejom vyživujú a obnovujú postihnuté tkanivá. Spolu s omega-3 a 6-nenasýtenými mastnými kyselinami pokožku upokojujú a prinášajú jej celkovú úľavu. Soľ z Mŕtveho mora v oboch prípravkoch pomáha uvoľňovať napätie suchej kože a zvyšovať jej elasticitu. Pravidelné denné premasťovanie zároveň umožňuje dlhšie zachovať opálenie pokožky.

 

 

Viac sa dočítate v septembrovom čísle Beauty&Woman, ktoré je už v predaji.

 

 

Patrí do vydania