Veľká nádhera na špičke talianskej čižmy

Atmosféra, genius loci, duch výnimočnosti, koncentrovaná krása. Toto všetko je Kalábria. Región, ktorý je ozdobou Apeninského polostrova, sa nachádza na špičke „talianskej čižmy“. Pýši sa históriou, ktorá je úzko spojená s Grékmi. Grécke pozostatky sú stále viditeľné (architektúra) a dokonca ich môžete aj počuť - v miestnom dialekte. Ak človek miluje Taliansko a Grécko súčasne, nedokáže sa rozhodnúť, či si chce leto užiť na Peloponézskom či Apeninskom polostrove, potom dovolenka v Kalábrii je najlepšie možné riešenie. Z oboch krajín dostanete to najlepšie.

 

 

Prechádzky po andazitových kockách, úzke uličky, ktoré vás pohltia atmosférou, grécko-talianská architektúra, kaviarničky s terasami, tyrkysové more, zálivy s úžasnými plážami či skalnaté úpätia Apenín. To všetko je sen nejedného cestovateľa. Nie je nič magickejšie, ako sa po rannom kúpaní nechať pohltiť tieňom úzkych uličiek, sadnúť si do miestnej kaviarne a užiť si poobednú siestu. Vychutnať si kávu či pohár vychladeného bublinkového prosecca. Dokonalá idylka!

 

 

Taliani sú známi svojou láskou ku káve, vínu a dobrému jedlu, preto nebuďte prekvapení, ak dostanete na výber kávu z celého sveta, najlepšie talianske vína a jedlo, po ktorom vám bude jedno, že sa neviete ani pohnúť. Jedno varovanie - ak sa rozhodnete navštíviť Capo Vaticano, najromantickejšie miesto v Kalábrii, buďte pripravení, že stratíte rozum a stane sa z vás beznádejný romantik. V prípade, že ste na návšteve Capo Vaticano s priateľkou, buďte pripravený.

 

 

Ako? Majte pri sebe zásnubný prsteň pre vašu lásku. Je lepšie mať prsteň pripravený a nepoužiť ho, ako ho nemať a potom ľutovať, že vašu nežnú polovičku nemôžete požiadať o ruku na tomto úžasnom mieste. Pricestovať sem so zásnubným prsteňom je rozhodne lepšie, ako zháňať automat s hračkárskym prsteňmi za pár euro. Atmosféra tohto miesta vás omámi a omámení ľudia robia šialené veci. Skutočne. 

 

 

Patrí do vydania