Portugal Fashion Jeseň/zima/2015/2016

“REFLECTOR” je hlavnou témou 36. edície Portugal Fashion, ktorý sa bude konať v dňoch od 25.3. do 28. 3. v Portugalsku. Projekt sa zrodil v roku 1995. 20. výročie existencie Portugal Fahsion bude zrkadlom dvadsaťročnej histórie s prísľubom pokračovať v predstavovaní nových módnych trendov, dať možnosť odprezentovať tvorbu mladých talentov z Portugalska.

 

Designer: DIOGO MIRANDA                                                              Designer:  DIELMAR

 

Kampaň “Reflector” sa začala účasťou špičkových portugalských dizajnérov na Mercedes Benz Fashion Weeku v Madride, na London Fashion Weeku a Pret-a-Porter Weeku v Paríži.

 

Prvý deň Portugal Fashion bude v hlavnom meste Portugalska v Lisabone a ďalšie tri dni v Porto. Pozvaných je viac ako sto zahraničných hostí, obchodníkov a žurnalistov. Svoju tvorbu odprezentujú prominentní dizajnéri, ako Alves Gonçalves, Fátima Lopes, Júlio Torcato, Storytailors, Katty Xiomara, Luís Buchinho, Miguel Vieira, Luís Onofre, Diogo Miranda a Susana Bettencourt. Odprezentujú sa aj národné značky Dielmar, Tm Collection, Lion of Porches a Vicri. Už tradične predstavia svoju tvorbu mladé talenty z Portugalska v rámci Bloom platformy. Portugal Fashion je podujatie organizované ANJE – Národná asociácia mladých podnikateľov. Všetky módne prehliadky budú prebiehať vo výnimočných priestoroch, palácoch a historických budovách v Lisabone a v Alfândega do Porto, kde budú zároveň pripravené showroomy pre žurnalistov a obchodníkov.

 

Designer: LUIS BUCHINHO                                                   Designer: MAFALDA FONSECA

 

Designer: MIGUEL VIEIRA                                             Designer:     ESTELITA MENDONCA

 

Designer:    TERESA MARTINS

 

 

Autor
Daniela Drábová, Foto Portugal Fashion