Opaľovanie sa stalo módnou záležitosťou. Ale je zdravé?

Je to už skoro 100 rokov, čo slávna módna návrhárka Coco Chanel našla zaľúbenie v opálenej pleti. Stačila návšteva francúzskej riviéry, ľahké spálenie kože s následným zhnednutím a to, čo sa dovtedy spájalo s nižšou spoločenskou vrstvou (robotníci, námorníci, ľudia pracujúci na poli), sa vďaka módnemu priemyslu postupne etablovalo ako zdravá, štýlová, a dokonca luxusná záležitosť. Paríž si idealizoval opálenú pleť a z Francúzska sa tento módny trend začal šíriť do celej Európy a zámoria.

 

 

Časopisy motivovali k opaľovaniu, celotelové plavky sa zmenšovali a koncom 40. rokov uzreli svetlo sveta prvé bikini. Odhaľovanie tela malo za následok, že stále viac a viac kože bolo vystavenej slnečným lúčom. Debata o rizikách prílišného slnenia bola na svete. Ako sa teda chrániť pred slnkom?

 

Ochrana pred slnkom

 

Slnečné lúče zohrávajú dôležitú úlohu pri tvorbe vitamínu D v tele. Zároveň je však známe, že prílišné vystavovanie kože slnku má škodlivé účinky na zdravie, vedie k jej spáleniu, vzniku kožných nádorov, oslabeniu imunitného systému a predčasnému starnutiu kože. Ako je to teda s opaľovaním? Slnečné lúče sú z roka na rok agresívnejšie. A opaľovacie krémy? Tie vlastne neexistujú, správne by sme mali hovoriť o PRODUKTOCH SLNEČNEJ OCHRANY.

 

Slnečná ochrana DAYLONG

 

Produktové portfólio značky Daylong ponúka široký výber rôznych ochranných faktorov, ktoré sú ľahko identifikovateľné a na obaloch majú nevyhnutné textové informácie o správnej aplikácii.

 

 

Oranžový rad Daylong je určený pre dospelých

 

Ponúka lipozomálne lóciá na telo i tvár s vysoko účinnou UVA a UVB ochranou v rozmedzí SPF 15, 25 a 50+. Majú extrémnu odolnosť voči slanej i sladkej vode. Najvyšší ochranný faktor Daylong extreme SPF 50+ je dostupný aj v unikátnom géli a je vhodný aj pre alergikov.

 

 

Pre tých nejmenších je určený žltý rad výrobkov Daylong


Pre bábätká je určený krém Daylong Baby SPF 30 a pre deti od 1 roku sú určené prípravky Daylong Kids SPF 30 a 50+. V zložení detských produktov Daylong sú nielen fotostabilné UV filtre, ale aj látky ošetrujúce detskú kožu - dexpanthenol, glycerín, Aloe vera a vitamín E. S nanesením správneho množstva pomôže pri produktoch Daylong kids SPF 50 inteligentný dávkovač s návodom priamo na obale.

 

 


A modrá farba je pre produkty ošetrujúce kožu po pobyte na slnku,

Daylong after sun.,


V ponuke od Daylong sú v texturach Gél, Lotion a Repair.

 

Všetky prípravky Daylong sú dermatologicky testované dostanete ich v každej dobrej lekárni. Viac informácií na  www.daylong.sk

 

 

A ešte jedna špeciálna NOVINKA na leto.

Už žiadne otravné kliešte a komáre túto sezónu!


Dlhotrvajúci repelentný spray ExoPic forte je vhodný pre dospelých a deti staršie ako 12 rokov, pre mladšie deti použite ExoPic Kids, vhodný už od 1 roka. Obsahuje látku, ktorá maskuje pachy a potláča schopnosť hmyzu nájsť hostiteľa.

 

 

Všetky produkty Daylong aj ExoPic sú k dispozícii v každej dobrej lekárni na Slovensku.

 

 

 

Patrí do vydania