Plavby na krásnom modrom Dunaji

Máte záujem o vyhliadkové plavby v Bratislave a okolí alebo sa chcete plaviť rýchloloďou priamo až do Viedne a späť? Učarili vám lode a plavbu na Dunaji chcete využiť na svoje firemné či relaxačné aktivity? Žiaden problém. Spoločnosť Slovenská plavba a prístavy – lodná osobná doprava, a. s., dokáže splniť akékoľvek vaše požiadavky. Ponúka prenájom lodí na chartrové plavby a transfery. Vyberte si destináciu, čas odchodu a program a párty na lodi či firemná akcia sa môže začať. Ponuka platí aj pre cestovné kancelárie alebo ucelené skupiny.

 

 

Pre každú príležitosť

 

Výhodou prenájmu lode je výber trasy a čas plavby podľa želania. Samozrejmosťou je catering a rôzne doplnkové programy, ako sú hudobná produkcia, odborné výklady počas plavby, prehliadky so sprievodcom, transfery loď-hotel a pod. Vytvára to možnosť usporiadať rôzne spoločenské podujatia – firemné akcie, večierky, recepcie, rodinné oslavy, promócie, svadby, uskutočniť dopravu osôb alebo si urobiť „len tak“ pekný výlet. Tento jedinečný zážitok je tým pravým darčekom s prekvapením. Napríklad člen flotily – reštauračná loď ŽILINA počas celého roka ponúka príjemnú spoločnosť, delikátne jedlo a program plný zábavy, doplnený pohodlnou plavbou po Dunaji. Plavidlo je rozdelené na dve uzavreté paluby. Na hlavnej palube sa nachádza bar a k dispozícii je aj salónik v prednej časti lode. Horná paluba prechádza do otvorenej terasy. Kuchyňa umožňuje pripraviť široký sortiment výborných jedál podľa vašich požiadaviek. Kapacita lode je 120 pasažierov. Ponúka atraktívne trasy k Devínu, Bratislavský okruh, Čunovo, Hainburg či Viedeň, ale i ďalšie netradičné výlety do vzdialenejších miest na Dunaji. Na takéto eventy počas plavby sa nezabúda. Európsky veľtok, pretínajúci hlavné mestá niekoľkých krajín ponúka totiž originálny spôsob strávenia voľného času zmysluplným spôsobom. Výlety loďou sú ideálnou príležitosťou spoznávať nielen prírodné krásy Dunaja a jeho okolia, ale aj kultúru a históriu miest ležiacich na jej brehoch.

 

 

Už 50 rokov po Dunaji

 

„Slovenská plavba a prístavy – lodná osobná doprava, a. s., má vo svojej flotile 6 lodí rozličných typov a kapacít, vhodných na rôzne príležitosti. Napríklad plavba rýchloloďou Bratislava – Viedeň tento rok slávi svoje 50. výročie, keďže 1. júla 1964 vyplávala prvá „Raketa“ na svoju plavebnú trasu. V rámci osláv pripravujeme na zatraktívnenie výletov Bratislava – Viedeň aj prekvapenia. Plavby sa napríklad ponesú v štýle 60. rokov. Turisti dostanú pamätné pasy s pečiatkou, personál bude oblečený v štýle tejto doby.“ prezrádza Marek Považan, riaditeľ spoločnosti Slovenská plavba a prístavy – lodná osobná doprava, a. s. „Plavba rýchloloďou z centra Bratislavy do Viedne vrátane preplavenia plavebných komôr vo Freudenau trvá 1 hodinu a 45 minút a patrí k najobľúbenejším jednodňovým výletom, pretože ponúka príležitosť stráviť celý deň v centre hlavného mesta susedného Rakúska,“ dodáva Marek Považan.

 

 

Tipy pre vás

 

Najobľúbenejšia je plavba k zrúcaninám hradu Devín a sútoku riek Dunaja a Moravy s prestávkou na Devíne. Výlet loďou do Čunova ponúka okrem úžasného zážitku z plavby možnosť vychutnať si jedinečnú symbiózu výtvarných diel, modernej architektúry a okolitej prírody počas návštevy galérie moderného umenia Danubiana Muelensteen Art v Čunove. Ak vás láka Gabčíkovo, môžete ho zažiť s preplavením plavebných komôr. Umožňujú prekonanie výškového rozdielu hladín medzi prívodným a odpadovým kanálom v rozmedzí 16 – 23,3 metra. Rýchloloďou sa dostanete aj do Štúrova a môžete absolvovať prehliadku Ostrihomu. Prechádzka cez most Márie Valérie k ostrihomskej Bazilike je vždy veľmi žiadanou. V ponuke je aj Krems, mesto pod záštitou UNESCO, s bohatou históriou a množstvom kultúrnych pamiatok. Nachádza sa na východnej strane Wachau. Turisti tu v júli môžu zažiť úžasnú atmosféru unikátnych Marhuľových dní, miestnych slávností s množstvom atrakcií. Veľmi atraktívna je tiež výstava kvetov v Tullne – „meste ruží“.

 

 

Pre viac informácií o plavbách, programoch a ďalších službách na  www.lod.sk

 

 

Patrí do vydania