Na ORANGE FASHION sa spojila dobročinnosť s osobnosťami slovenskej módy

Bratislava, 10. december 2013 – Desiaty ročník prestížnej módnej prehliadky Orange Fashion sa niesol v znamení oslavy slovenskej módy. Prehliadka päťdesiatich modelov spoločenských šiat očarila rozmanitosťou materiálov a farebnosti, ktoré renomovaní módni dizajnéri spojili v jedinečnú módnu show. Orange Fashion už po tretí raz spojila módny rozmer s dobročinným zameraním, a to prostredníctvom špeciálnej kolekcie Šaty zo srdca. Výťažok z ich dražby pomôže zlepšiť technické vybavenie perinatologických centier na Slovensku, ktoré sa venujú starostlivosti o predčasne narodené deti a navýši tak výšku príspevkov hostí nadchádzajúceho 14. plesu v opere, ktorý podporuje práve oblasť pomoci deťom, ktoré prišli na svet skôr.

 

 

Orange Fashion potvrdila svoje výnimočné postavenie na slovenskej módnej scéne, keď profesionálnym spracovaním módnej show pod vedením režisérky Jany Burkiewiczovej vytvorila priestor pre spojenie renomovaných osobností slovenskej módnej scény, odevných dizajnérov, stylistov a módnych expertov. Jej okrúhle desiate výročie Orange Fashion sa nieslo v znamení predstavenia inšpirácií na nadchádzajúcu plesovú sezónu, ktorú otvorí 14. Ples v opere.

 

 

Päťdesiat modelov, šesť známych mien slovenských návrhárov

 

Predvádzacie mólo v elegantných priestoroch Slovenskej filharmónie v Bratislave bolo priestorom pre päť kolekcií renomovaných slovenských návrhárov. Svoj pohľad na stvárnenie dámskeho spoločenského odevu predstavili spoločne Boris Hanečka s Hanou Převrátilovou, Veronika Hložníková, Marcel Holubec W., Mária Štraneková - ADO 4 a Fero Mikloško. Prvkom, ktorý spájal kolekcie, bolo prelínanie sa fantazijného poňatia, inšpirácia snovosťou a rozprávkovosťou, dôrazom na ženskosť, línie a na harmóniu vzťahov. Spoločným menovateľom modelov kolekcie Hany Převrátilovej a Borisa Hanečku bol hold krajčírskemu remeslu a ručnému prepracovaniu šitiu modelov na mieru, keď z ich použitej farebnej škály a spracovania modelov bola cítiť silná inšpirácia zlatej éry Hollywoodu a stvárnenie odevu pre osudovú ženu. Základ kolekcie Fera Mikloška predstavovali zamat, organza a čipka, jeho dámske strihové prevedenia vychádzali z najznámejších módnych dekád v dominujúcej čiernej farbe a pánska elegancia sa odrazila v línii zamatových smokingov. Prvok mladej rebélie vniesla kolekcia Márie Štranekovej s názvom Love, keď v prvej časti dala priestor študentom Ateliéru design oděvu Fakulty Multimediálnych komunikací UTB v Zlíně, kde pôsobí ako vedúca tohto ateliéru. Celkovo sa kolekcia niesla v znamení symbolov viera, láska a nádej, doplnená aj o autorské šperky. Kolekcia Marcela Holubca W. inšpirovaná rozprávkou Kráska a netvor niesla dôraz na prepracovaný koncept a potvrdil, že sa vo svojej tvorbe nevyhýba používaniu symbolov, ktoré slúžia ako pomôcka pri čítaní príbehov ukrytých v odeve. Prítomnosť rozprávkovosti sa nedala prehliadnuť v kolekcii Veroniky Hložníkovej, ktorá sa niesla v bieločiernej, fialovej, červenej a bordovej farebnosti a v duchu motívu známeho príbehu Alice v krajine zázrakov.

 

 

Harmonické spojenie módy s dobročinnosťou

 

Orange Fashion spája módu aj s dobročinným poslaním. Už po tretí raz sa na nej predstavila originálna kolekcia s názvom Šaty zo srdca, ktoré módni návrhári venovali bez nároku na honorár do špeciálnej dražby na pomoc predčasne narodeným deťom. „Poslaním módy je prinášať inšpirácie, a to nielen v oblasti odievania, ale aj celkového postoja k svetu okolo nás a záujmu o pomoc tým, ktorí ju potrebujú. Preto ma veľmi teší, že kolekcia červených Šiat zo srdca opäť pomôže, tentoraz deťom, ktoré prišli na svet skôr a potrebujú pomoc, čo je oblasť, kam poputuje aj výťažok z nadchádzajúceho Plesu v opere,“ uviedla Andrea Cocherová, riaditeľka Plesu v opere.

 

 

Desiate výročie v spoločnosti úspešných slovenských topmodeliek

 

Profesionalita Orange Fashion je prítomná aj vo výbere modeliek, ktoré predviedli modely známych slovenských návrhárov. Po prvý raz a exkluzívne iba pre Orange Fashion na Slovensku predvádzala Kinga Rajzak, ktorá dosiahla spomedzi slovenských modeliek v zahraničí najväčší svetový úspech. Na móle žiarili aj ďalšie známe tváre svetového aj slovenského modelingu, Kamila Filipčíková, Zuzana Mačasová, Martina Torkosová a Denisa Dvončová. „Orange Fashion je v podstate jedinou akciou, na ktorej som sa na Slovensku za posledné roky zúčastnila, a práve preto som rada, že má aj takýto ďalší, charitatívny rozmer,“ vyjadrila sa pre Orange Fashion Kamila Filipčíková, ktorá predviedla červené Šaty zo srdca od módnej návrhárky Márie Štranekovej.

 

 

Patrí do vydania