Známa lekárka Alexandra Novotná vydáva ďalšiu knihu o kráse

Známa slovenská lekárka, dermatologička Alexandra Novotná vydáva po úspechu knihy Krása nemá vek jej druhé pokračovanie. Knihu Krása nemá vek 2 slávnostne pokrstili pramenitou vodou v utorok 12. novembra Erika Judínyová a Štefan Skrúcaný v bratislavskej kaviarni Urban Space na Námestí SNP. Na krste sa zúčastnili priatelia, známi a ďalší osobní hostia doktorky Novotnej.

 

 

Nechýbali ani Marcella Molnárová, manželka Borisa Filana herečka Ingrid Filanová, hlavný hygienik SR Ivan Rovný, básnik Ľuboš Zeman, manželka slovenského veľvyslanca v Prahe Jana Weissová, a dokonca aj Mikuláš Dzurinda či Milan Kňažko. Pochutili si okrem iného na vegetariánskych a bezlepkových dobrotách z chránenej kaviarne Zrnko, a ak si myslíte, že si pripíjali šampanským, mýlite sa. Welcome drinkom na tomto netradičnom krste bol domáci ľadový čaj.

 

Impulzom na vydanie pokračovania úspešnej knihy bolo podľa doktorky Novotnej aj to, že jej prvá kniha zaujala nielen laickú verejnosť, ale aj profesionálov pracujúcich vo svete krásy a zdravia: „Jej úspech ma nesmierne potešil. Zistila som, že knihu používali aj profesionálne kozmetičky na výučbu, keďže neexistovala žiadna ucelená odborná literatúra v tejto oblasti.“ Nové 215-stranové dielo vychádza s odstupom šiestich rokov. Za ten čas sa v plastickej chirurgii a estetickej medicíne mnohé zmenilo. Kniha je plná nových metód a poznatkov. Dnes vo svete krásy dominujú bezpečnosť a zníženie rizika, neinvazívnosť, ale najmagickejším slovíčkom je – prirodzenosť. „O prirodzenosti sú dnes hádam všetky kongresy týkajúce sa estetickej medicíny a po prirodzenosti túžia aj všetci tí, ktorí siahnu na kľučku na vchodových dverách našej kliniky Esthetic. Prirodzenosť je cieľ, ktorý som opakovala aj lekárom, ktorých som za tie roky školila a boli ich desiatky,“ dodáva doktorka Novotná. Na vzniku publikácie sa okrem Alexandry Novotnej podieľali aj ďalší odborníci z lekárskeho prostredia. Jej klientmi sú nielen známe osobnosti ako Adriana Kmotríková, Marcella Molnárová, Erika Judínyová či Štefan Skrúcaný, ale aj bežní ľudia s trápeniami, ktoré má každý z nás. „Stretla som sa s týranými ženami, ktoré napriek všetkému dokázali nestratiť silu a nádej, znova sa postavili na nohy a so vztýčenou hlavou kráčali ďalej životom. Ako napríklad tridsaťročná Janka. Manžel ju týral, bil, urážal, osemkrát jej zlomil nos palicou. Mala ho taký doráňaný, že nepomohla ani plastická chirurgia. Strávili sme veľa času, kým sa ho podarilo aspoň ako tak upraviť. Nevzdala sa. Vychováva dve deti, študuje, angažuje sa v pomoci týraným ženám. Jej sila a vnútorná vyrovnanosť sú niečo, čo neprestávam obdivovať,“ hovorí doktorka Novotná o jednom z osudov, s ktorými sa stretáva v praxi a ktoré opísala aj v novej publikácii.

 

Známa lekárka Alexandra Novotná vydáva ďalšiu knihu o kráse Kniha je dostupná v internetovom kníhkupectve www.ipark.sk


Kniha na pozadí skutočných príbehov odhalí čitateľom mnohé zaujímavosti z oblasti plastickej chirurgie a estetickej medicíny. Za všetky spomeňme napríklad zásady, ktoré treba dodržiavať pri zväčšovaní prsníkov, dozviete sa, pre koho je úprava ženských predností vhodná a podľa čoho si vyberať správnu veľkosť implantátov. Autorka nevynecháva ani tému možných rizík pri úprave ovisnutej kože na tvári či podrobný postup pri transplantácii vlasov.

 

 

Patrí do vydania