Práve v zime môžme rozkvitnúť do krásy

Túžite rozkvitnúť do krásy a uvažujete o niektorej z plastickej alebo estetickej úprave? Dôležité je správne načasovanie. S prehľadom zákrokov, ktoré je vhodné podstúpiť práve v jesenných mesiacoch, vás nadchádzajúca sezóna nezaskočí nepripravené. “Práve jesenné a zimné mesiace sú tým najvhodnejším obdobím na rôzne procedúry,“ hovorí MUDr. Alexandra Novotná, PhD., majiteľka kliniky Esthetic.

 

Práve v tomto období je vhodné podstúpiť plánované chirurgické zákroky, pretože je chladnejšie, rany sa lepšie hoja a UV žiarenie nemá veľkú intenzitu. “Vhodnými ošetreniami práve na toto chladnejšie obdobie je absolvovanie rôznych omladzujúcich ošetrení, odstránenie nežiadúceho ochlpenie, odstránenie hyperpigmentácie cievok a mnoho ďalších ošetrení a zákrokov, ktoré na našej klinike Esthetic vykonávame,” hovorí MUDr. Novotná.

 

Liposukcia

Opäť ste toto leto neboli spokojné s postavou v plavkách? Problémové partie, ktoré trápia takmer každú ženu, vie vylepšiť liposukcia. Pomocou tenkej kanyly sa odstráni prebytočný tuk z problematických partií ako sú boky, stehná a brucho. Vylepšiť sa dajú tiež kolená, zadok, paže, ale aj tvár či podbradok. V priebehu zákroku ste pri vedomí a rekonvalescencia je veľmi rýchla, po dvoch až troch dňoch môžete ísť do práce. Niekoľko týždňov po operácii je nutné nosiť elastické kompresné prádlo, takže chladnejšie počasie je pre zákrok rozhodne príjemnejšie než letné horúčavy. “Liposukcia slúži výhradne k tvarovaniu kontúr tela. Cieľom zákroku je zredukovať počet tukových buniek. Liposukciou odsaté tukové bunky sa v mieste ošetrenia už znovu neobnovia,” vysvetľuje MUDr. Alexandra Novotná z kliniky Esthetic.

 

Operácia pŕs

Úprava pŕs je tiež veľmi žiadanou práve v tomto období. Ak uvažujete nad augmentáciou (zväčšením), modelovaním alebo zmenšením pŕs, je dobré si zákrok z časového hľadiska dobré naplánovať, keďže rekonvalescencia trvá niekoľko týždňov. Takisto je potrebné počítať s nosením zdravotnej podprsenky a s približne dvojmesačným obmedzením týkajúcim sa fyzickej námahy.

 

Laserové omladenie

S prejavmi starnutia ako sú vrásky a pigmentácia pleti si rýchlo poradí frakčný CO2 laser. Ošetrenie vyhladí pleť, zjemní ju, tiež zjednotí farbu a má liftingový efekt. Laserom môžme ošetriť celú tvár vrátane očných viečok, oblasť krku, dekoltu, chrbty rúk, ale i ostatné časti tela. “Najnovšie generácie laserov dokážu viac než len potlačiť stopy starnutia kože. Pomôžu pri rozšírených póroch a nadmernom mastení pleti, zlepšuje akné, vzhľad strií i jazvičiek po akné. Dokážu odstrániť kožné výrastky a niektoré znamienka,” vymenúva možnosti laserového ošetrenia MUDr. Novotná. Ambulantný zákrok vás nevyradí z bežného denného režimu, iba pri rozsiahlejšom ošetrení celej tváre počítajte s tým, že vaša pleť, ktorá sčervenala bude potrebovať pár hodín oddychu. Následne je dôležité dodržiavať inštrukcie lekára a nevystavovať ošetrenú pleť slniečku - napríklad na jesennej turistike, či na svahu v zimnom období, inak môže dôjsť k nevítanej pigmentácii.

 

Chemické peelingy a mezoterapia

Ďalšia možnosť ako pleť po lete a zároveň pred zimou rozžiariť, omladiť alebo zbaviť prejavov akné, je šetrný chemický peeling pomocou ovocných kyselín či iných látok. Kyselina sa nanesie opatrne štetcom alebo tampónom na kožu tváre, kde dôjde k odstráneniu vrchnej vrstvy pokožky, odlupovaniu a neskôr k následnej regenerácii spojenej s prestavbou kalogénu a hydratácii pokožky. Pleť sa ľahko vypne a zlepší sa farba pokožky aj štruktúra. Aj v tomto prípade je nutné dodržiavať pokyny lekára, starostlivosť o pleť po zákroku sa totiž líši podľa typu peelingu. “Môžete tiež absolvovať zákroky, ktoré fungujú ako výborná prevencia poškodenia a predčasného starnutia pleti. Naopak pred letom doporučujem ošetiť pokožku tváre kyselinou hyaluronovou - metódou mezoterapie,” dodáva na záver MUDr. Alexandra Novotná.

 

Patrí do vydania