Exotický raj pre celú rodinu

Viete, kde šijú dovolenku na mieru? Možnosti v plnení predstáv a snov sa zmenili s príchodom cestovnej kancelárie Ruefa Reisen na slovenský trh. Samozrejmosťou je ponuka kombinácií krajín, hotelov, termínov, súkromných transferov a najrozličnejších doplnkových služieb, intenzívne využívanie rezervačných systémov a kombinačných možností, ktoré ponúkajú renomovaní zahraniční touroperátori. Môžem ísť hocikedy, hocikam, komfortne tak, ako to potrebujem, s originálnym programom, termínom, odletom, transferom i sprievodcom. Teším sa, že si užijem luxus, relax na pláži i vzrušujúce poznávanie v exotike. Temperamentnú Kubu, posvätné chrámy na Bali, vône Srí Lanky, potápanie na Maldivách či fascinujúce safari v Keni.

 

Temperamentná Kuba

Slnko a pláže s najjemnejším pieskom, nádherná príroda ostrovov cayos, cukrové a tabakové plantáže, zelené cordilleras, očarujúce Varadero s exkluzívnymi hotelmi priamo na plážach s koralovými útesmi. Havana Vieja s patinou koloniálnych rezidencií, veteránmi, nákazlivé rytmy rumby a salsy v miestnych casa de la musica. Nielen Krištof Kolumbus objavil Kubu, najväčší karibský ostrov, „najkrajšie, čo ľudské oko kedy videlo“, na chuť jej prišli i ďalší muži novodobých dejín – Che Gevara, Fidel Castro, Ernest Hemingway, John Kennedy... Vo vzťahu k ostrovu hrajú dôležitú úlohu aj také fenomény, ako sú neopakovateľný temperament, muzikálnosť, kubánske cigary a kubánsky rum. Temperamentný kubánsky kokteil na Silvestra je výsostne sugestívnym zážitkom!

 

Najžiadanejšie letoviská a najkrajšie miesta: Varadero, Cayo Santa María, Guardalavaca – Holguín, nádherné pláže s jemným pieskom, koralový podmorský svet, panenské zálivy. Výlety na čarovné miesta: Havana City Tour – Stará Havana s neopakovateľným koloniálnym čarom na Plaza de la Catedral a Plaza de las Armas, Hemingwayova La Floridita, pevnosť El Morro, výroba rumu a kubánskych cigár, Tropicana – večer nabitý temperamentom v svetoznámom kabarete.

 

IBEROSTAR VARADERO *****

Obľúbený hotel siete Iberostar priamo na piesočnatej pláži, ponorený v tropickej záhrade, s veľkorysými bazénmi, plážovým barom, detským bazénom a miniklubom, bohaté možnosti zábavy, pestrý animačný program, tanečné kurzy a tanečné večery.

 

KUBA, to najlepšie all inclusive

Poznávací zájazd s pobytom pri mori. Počas komfortného okruhu spoznáte najznámejšie miesta ostrova, koloniálne pamiatky, zrelaxujete sa na najkrajších plážach, zaplávate si v Atlantiku i Karibiku.

 

Mystické Bali

Jeden z najobľúbenejších indonézskych ostrovov, impozantná ostrovná ríša plná zaujímavostí a kontrastov. Ostrov božstiev a rituálnych tancov, osláv a radostí zo života, preteplený prirodzenou láskavosťou domácich. Na Bali sa každý cíti ako hosť. Na exotickom ostrove vulkanického pôvodu nájdete zelené ryžové polia, palmami lemované pláže, bujnú tropickú vegetáciu a malebné dedinky v džungli. Na každom kroku sa stretnete s monumentálnymi sochami božstiev, tradíciami, kultúrou a atmosférou minulých tisícročí. Ideál pôžitkárov, ktorí si chcú užiť relax v exotike, i romantických dobrodruhov, ktorí chcú plnými dúškami nasávať atmosféru, navštíviť chrámy a objaviť neopakovateľné miesta.

 

Najlepšie adresy: Jimbaran – na nádhernej pláži v malebnom zálive, Nusa Dua – moderné a atraktívne stredisko s najluxusnejšími hotelmi, nákupná štvrť Bali Colection i jedno z najkrajších golfových ihrísk.

 

Najzaujímavejšie výlety: Magický svet balijských bohov a umenia v známom centre domorodého umenia Ubud, chrám Ulu Watu na strmom brale, ohňový tanec a večera na pláži, Denpasar – hlavné mesto ostrova a ázijský nočný trh.

 

Intercontinental BALI RESORT*****, JIMBARAN 

Exkluzívny rezort priamo na nádhernej pláži Jimbaran s impozantným komplexom bazénov, 4 reštauráciami medzinárodnej kuchyne, exkluzívne spa s tradičnými procedúrami, 18-jamkové golfové ihrisko.

 

Maldivy, ostrovný raj

Krištáľovo čistá voda, bujná tropická vegetácia, biele piesočnaté pláže. Sen všetkých vyznávačov potápania, šnorchlovania a plachtenia. Pod hladinou lagún sa otvára fascinujúci svet koralov, pestrofarebných rýb a tisícov morských živočíchov – korytnačiek, murén, barakud. Tyrkysové lagúny súperia s modrou oblohou a belostnými plážami s kokosovými palmami a chlebovníkmi. Najväčším bohatstvom je príroda, domáci sa k nej správajú veľmi ohľaduplne. K pozemskému a podmorskému raju patrí aj ten relaxačný – exotické wellness a spa.

 

Hotel ADAARAN SELECT MEEDHUPPARU ****

Atol pre dovolenkových labužníkov s rozlohou 740 x 290 m s bujnou tropickou vegetáciou, nádhernou belostnou plážou a tyrkysovou lagúnou. Gurmánov čaká gastronomická lahôdka – kuchyňa s exotickými špecialitami, kvalitnými nápojmi a drinkmi, každý večer zábavný program. K tomu vynikajúce spa centrum s ajurvédskymi procedúrami.

 

Voňavá Srí lanka

Perla Indického oceánu, kvapka, ktorá visí na južnom výbežku Indie, exotická, farebná a voňavá. Hlboké doliny oddeľujú takmer 2 500 metrov vysoké hory od tropických pralesov. Zlaté pláže lemujúce pobrežie a rybári vracajúci sa s úlovkom, keď sa slnko vyhupne na horizont... Je to zvláštny zážitok, podobne ako cesta zo starého kráľovského mesta Kandy do vnútrozemia, kde kopce pokrývajú sýtozelené čajové plantáže. Vysoko hore, v Nuwara Eliya, v meste nad oblakmi, môžete prejsť až na koniec sveta. Na Srí Lanke sa formovala história pod vplyvom budhizmu, nespočetné budhistické a hinduistické svätyne, chrámy a kláštory sú dedičstvom bohatej kultúrnej minulosti.

 

Najkrajšie miesta: Päť jaskynných chrámov v Dambulle so 14 m vysokou sochou ležiaceho Budhu sú podobne ako posvätné mesto Kandy súčastou UNESCO. Zoznam dopĺňa staré mesto v Galle, monumentálna Sigiriya so zvyškami paláca a jedinečnými nástennými maľbami, posvätné mestá Polonnaruwa, Anuradhapura či prírodná rezervácia Sinharaja Forest Reserve. Malá ochutnávka a ukážka toho, čo táto nádherná krajina ponúka.

 

Ajurvéda: K tradíciám ostrova patrí ajurvéda, veda o umení žiť, o získavaní duševnej a telesnej harmónie. Telu i duši ulahodíte masážami a procedúrami pod vedením skúsených lekárov a terapeutov.

 

Hotel SIDDHALEPA AYURVEDA HEALTH RESORT***+

Pokojný hotel v malebnom prostredí palmového hája, uprostred veľkej tropickej záhrady, priamo pri pláži Wadduwa sa špecializuje na ajurvédu v pôvodnej podstate. Poznávací zájazd Ideálna kombinácia, počas ktorého objavíte Srí Lanku so všetkými jej farbami, vôňami a históriou. Spoznáte symboly Budhu, vychutnáte si vône tropických záhrad, čaju, ale aj koloniálnu históriu a nepoškvrnenú ostrovnú scenériu. A budete mať dosť času aj na relax na pláži.

 

Fascinujúca Keňa

Krajina na východoafrickom pobreží ponúka všetko to, čo môžete v Afrike zažiť. Sugestívnu prírodu, fascinujúci svet zvierat v 56 prírodných parkoch a rezerváciách. Nezabudnuteľným zážitkom je safari s možnosťou pozorovať zvieratá v prirodzenom prostredí: migrujúce stáda kopytníkov, jazerá plné plameniakov, východy a západy slnka za zvukov africkej prírody. Keňa je krajinou možností i kontrastov – púští, saván, ale aj tropických pralesov, jazier a nádhernej tropickej prírody, domorodých dedín i turistických oblastí.

 

Najzaujímavejšie výlety: plavba loďou po rieke Ramsini, svahilské dedinky, návšteva historickej Mombasy, ostrov Wasini.

 

Hotel BAOBAB BEACH RESORT&SPA ****+

Priamo na známej bielej pláži, uprostred tropickej vegetácie, exotický rezort s izbami a bungalovmi s vynikajúcou gurmánskou kuchyňou, denným a večerným animačným programom, športovými aktivitami a 18-jamkovým golfovým ihriskom.

 

VOI SAFARI LODGE

Safari priamo v národnom parku Tsavo East s nádhernou faunou a flórou a pobytom pri Indickom oceáne vo vybranom plážovom hoteli.

 

 

Kompletnú ponuku nájdete na www.ruefa.sk 0903 557 585, ruefa@ruefa.sk

 

Patrí do vydania