Prírodná kozmetika s obsahom liečivých rastlín - ochrana bez parabénov

Detská pokožka si vyžaduje špeciálnu starostlivosť – je omnoho vnímavejšia a citlivejšia na svoje okolie ako pokožka dospelých. Je chránená len veľmi malou vrstvou tuku a obsahuje veľa vody – škodlivé látky preniknú do nej oveľa ľahšie. Nedokáže sa teda brániť proti baktériám a plesniam, pretože nemá ešte vytvorený stabilný ochranný kyslý plášť.

Vzhľadom na neustále sa zvyšujúci výskyt kožných alergií u detí lekári odporúčajú po okúpaní dieťaťa nepoužívať žiadne kozmetické výrobky alebo používať len čistý olivový olej (prírodný olivový olej MEDI) či prírodnú kozmetiku vyrobenú špeciálne pre deti bez chemických konzervačných látok – parabénov.

Prečo si vyberať kozmetiku bez parabénov?

Parabény sú najrozšírenejšie konzervanty používané v kozmetike už dlhý čas – obsahuje ich asi 1/3 kozmetických produktov. Pri kontakte s jemnou detskou pokožkou môžu však spôsobovať dermatitídu sprevádzanú začervenaním, svrbením a tvorbou ekzémov. Prvou krajinou EÚ, ktorá zakázala ich používanie v kozmetických výrobkoch určených pre deti mladšie ako 3 roky, je Dánsko. zdravieTýka sa to propylparabénu a butylparabénu, pri ktorých sa preukázal negatívny účinok na ľudský organizmus. Niektoré firmy, ktoré vyrábajú kozmetiku pre deti, preto parabény nahradili prírodnými látkami s antioxidačnými vlastnosťami, ktoré pri špeciálnom spracovaní dokážu chemické konzervanty nahradiť.

 

Viac sa dočítate vo februárovom čísle Beauty&Woman, ktoré je už v predaji.

 

 

Patrí do vydania