Brad Pitt - Nová tvár Chanel No. 5

Zdalo by sa, že obsadením hollywoodskej hviezdy do reklamnej kampane prekvapiť nemožno, ale stalo sa! Chanel spáchal ďalšiu revolúciu a tvárou najlegendárnejšieho ženského parfumu v dejinách ľudstva je muž. Milé dámy, na kultovú „päťku“ nás vyzýva Brad Pitt!

V sieti práve zúria ohnivé diskusie na tému, do akej miery je vhodné, aby muž reklamoval ženský parfum, a je pozoruhodné, že tábory kategorických odporcov i vášnivých nadšencov sú viac-menej vyvážené. V každom prípade nová reklamná kampaň vzbudila pozornosť. Marilyn Monroe, Catherine Deneuve, Audrey Tautou, Carole Bouquet, Vanesse Paradis, Nicole Kidman – po tomto reťazci reklamných kampaní kultového Chanel No. 5 štafetu preberá Brad Pitt, muž mnohých tvárí, vždy verný obrazu nadčasového Adonisa. Šokujúce? O to práve ide, aj keď ťažko povedať, čo ohromuje viac – to, že dámsky parfum odporúča muž, alebo, že to robí práve Brad Pitt.

Sága s názvom Chanel No. 5

„Aby bola legenda aktuálna, je nevyhnutné zvoliť nový prístup. Je to prvýkrát, keď muž predstavuje ženskú vôňu, lebo sme presvedčení, že parfum je dôležitým prvkom vo vzťahu muža a ženy,“ vyslovil sa prezident Chanel Fragrance& Beauty Andrea d’Avack. Skutočnosť, že tentoraz sa „päťke“ upísal Brad Pitt, bolo zverejnené ešte v máji a potenciálni zákazníci až do októbra túžobne očakávali výsledok. Chanel nesklamal a legendu kozmetického priemyslu novátorsky rozširuje o mužský princíp, zároveň však pokračuje v osvedčenej tradícii. Jeho reklamné kampane sú vždy zárukou odvážnych abstrakcií, ktoré otvárajú dvere do sveta krásy a luxusu. Z odkazu Chanel No. 5 značka stvorila podmanivý mýtus o šanci vysnívať si dokonalosť, ostatne na tomto momente pracuje od roku 1921, odkedy pravidelne stavia na vízie prestížnych fotografov. Medzníkom sa stali päťdesiate roky, keď bola pre parfum natočená prvá filmová reklama a režiséri získali nový priestor na realizáciu pôsobivých scén.

Viac sa dočítate v dvojčísle Beauty&Woman, ktoré je už v predaji.

 

Autor
Dana Miháliková
Patrí do vydania