Dcéra slávneho otca - Stella McCartney

Stella McCartney je britská módna návrhárka, známa svojimi jednoduchými strihmi a štýlovým minimalizmom. Dcéra bývalého člena svetoznámej skupiny Beatles dnes už niekoľko rokov úspešne tvorí pod rovnomennou značkou. O tom, ako Stella začínala v značke Chloe, vytvárala kúsky pre športovú značku Adidas, aj prečo v jej kolekcii nikdy nenájdete pravú kožu či kožušinu, sa dozviete v nasledujúcich riadkoch.

Rock and roll a život na farme

To, že je Stella McCartney dcérou slávnych rodičov, vie celý svet. Jej otec, známy člen skupiny Beatles, Paul McCartney a mama Linda, boli nielen známe osoby verejného života, ale aj pár, ktorý médiá obdivovali pre ich oddanú lásku. Stella sa narodila v roku 1971 ako Stella Nina McCartney len krátko po rozpade skupiny Beatles. Paul sa však v hudobnej kariére rozhodol pokračovať aj naďalej, a keď bola Stella ešte malá, založil spolu s Lindou skupinu Wings. Pre Stellu a jej súrodencov to znamenalo veľa cestovania a kočovný život muzikantov. Zanietená aktivistka za práva zvierat a zdravý životný štýl Linda McCartney však pre svoje deti chcela normálny, plnohodnotný život. A tak jedného dňa McCartneyovci zamenili kočovný život známych muzikantov za obyčajné a úplne normálne prostredie britskej farmy v grófstve Sussex.

Život na farme

Po rozpade skupiny Wings sa McCartneyovci rozhodli natrvalo usadiť v Sussexe. Farmu pomaly premenili na ekologickú a organickú, starajúc sa o vlastnú záhradku a zvieratá. Stella a jej súrodenci Mary, James a Heather tak po turbulentnom živote detí svetoznámych hudobníkov zažívali bežné dni na farme s ovcami a kozami. Radikálna zmena životného štýlu však neostala bez následkov a deti zažívali v štátnej škole, ktorú navštevovali, často posmešky. Linda však bola presvedčená o tom, že je pre deti dobré, aby viedli normálny život, a tak McCartneyovci na farme zotrvali. Mladá Stella už od útleho detstva inklinovala k oblečeniu a textilu a sama tvrdí, že svoj prvý módny kúsok, bundu, ušila, keď mala len 13 rokov. V pätnástich jej otec pomohol vybaviť stáž u francúzskeho dizajnéra Christiana Lacroixa. A odtiaľ to bol už naozaj len kúsok k získaniu prestížneho miesta na módnej alma mater mnohých slávnych návrhárov, na prestížnej univerzite Central Saint Martins.

 

Viac sa dočítate v novembrovom čísle Beauty&Woman, ktoré je už v predaji.

 

Autor
Nina Gašparíková
Patrí do vydania