Vitálne vlasy symbolom krásy

Na hlave máme priemerne sto- až stopäťdesiattisíc vlasových vačkov. Z každého z nich v priebehu života vyrastie 20 – 40 nových vlasov. Pevné, husté a lesklé vlasy sú dar, ktorý do vienka nedostáva každá. Treba sa o ne starať, pretože sú nielen symbolom krásy, ale aj zdravia. A tajomstvo zdravých vlasov sa ukrýva aj vo výžive...

Ženy túžia po krásnych vlasoch

Vlas pozostáva z centrálnej časti nazývanej dreň. Prostredníctvom drene je vyživovaný. Obaľuje ju vláknitá vrstva tvoriaca vlastnú hmotu vlasu – kôra. Dodáva vlasu pevnosť a obsahuje aj farbivo určujúce farbu vlasu. Kôra sa skladá z neživých buniek a keratínových vlákien, ktoré obsahujú aminokyselinu cysteín. Tenká povrchová vrstva kutikula zas tvorí ochrannú vrstvu vlasu. Neživé bunky kutikuly sa prekrývajú ako rybie šupiny. Aby boli lesklé, aby boli husté, aby sa neštiepili... To sú najčastejšie želania žien v súvislosti s „korunou krásy“ na našej hlave. Rôzne regeneračné šampóny, kondicionéry a kúry pôsobia len zvonka, lenže vlasový stvol, viditeľná časť vlasu, je v podstate biologicky mŕtva. Význam má len výživa vlasových korienkov, resp. cibuliek, čiže výživa zvnútra.

Výživa zvnútra

Viaderm Hair Perfect je jedinečný produkt výživovej kozmetiky, ktorý obsahuje vitamíny, minerály a výťažky z liečivých rastlín. Tablety tohto doplnku výživy obsahujú L-metionín, ktorý telo človeka nevie syntetizovať, preto je odkázané na jeho prísun v potrave. Je zdrojom síry a podporuje rast vlasov. L-cysteín je takisto jedna z aminokyselín, ktorá obsahuje vo svojej molekule síru. Od dostatočného prísunu L-metionínu a L-cysteínu závisí kvalita vlasového keratínu. L-cysteín si ľudské telo dokáže vytvoriť samo a vlasy ho obsahujú približne 5 %. Jeho tvorbu podporuje vitamín B6, čiže pyridoxín. Nemali by sme zabudnúť ani na biotín, ktorý tiež patrí medzi vitamíny B-komplexu prospievajúce vlasom, meď potrebnú pre pigmentáciu vlasov a výťažok z prasličky ako zdroj kremíka, stopového prvku, ktorý vlasom prepožičiava pružnosť a lesk. Nielen telo či srdce – aj vlasy treba udržiavať v optimálnej kondícii. S Viadermom Hair Perfect sa vám to určite perfektne podarí!

Vlasy – súčasť slovných prirovnaní

Tenký ako vlas, hovorievame. A vieme presne, čo to znamená? Priemerná hrúbka vlasu je 0,04 – 0,011 mm.

Unikol len o vlások, to je ďalšie prirovnanie. Aká je to teda dĺžka? Vlas narastie približne 0,90 až 1,35 cm za mesiac, viac v lete ako v zime. Rastová fáza vlasu trvá priemerne tri roky, v niektorých prípadoch dokonca šesť.

Visí iba na vlásku, hovorievame tiež, ale vlas narastie približne 10 – 16 cm za rok a môže dosiahnuť dĺžku vyše jedného metra! To už nie je vlas, ale poriadny vlasisko! Američanka Diane Wittová mala dokonca vlasy dlhé 259 cm a dostala sa s nimi do Guinnessovej knihy rekordov.

 

Viaderm Hair Perfect dostanete v lekárni, na infolinke 0800 191 191 alebo na www.viaderm.sk . Teraz dostanete v lekárňach ku každému 60 tbl. baleniu v uvádzacej akcii ZADARMO praktickú vecičku do každej kabelky – skladaciu kefu na vlasy so zrkadielkom a šitíčkom.

 

Patrí do vydania