Súkromné dobrodružstvo na Madagaskare

Do povedomia sa nám tento ostrov dostal predovšetkým vďaka animovanému filmu tvorcov zo štúdia DreamWorks, ale aj vďaka skutočnosti, že iba tu žije takmer dvadsať druhov lemurov a endemická šelma fosa.

Možno už tušíte, že ide o ostrovný štát Madagaskar. Toto územie sa síce už v období druhohôr odčlenilo od kontinentálnej Afriky, napriek tomu k nej formálne patrí. Madagaskar je svojou rozlohou 587 041 km2 štvrtým najväčším ostrovom sveta. V severovýchodnej časti, 40 míľ od ostrova Nosy Be, sa nachádza malý ostrov Tsarabanjina, ktorý patrí do súostrovia Mitsio.

Posvätný ostrov Tsarabanjina

Ostrov Tsarabanjina sa stal ideálnym miestom, na ktoré sa vedenie hotelového komplexu Constance Hotels rozhodlo umiestniť svoje „lodge“ (ubytovanie) s názvom podľa samotného ostrova. Azúrové a pokojné vody Indického oceánu omývajú brehy skvostných panenských pláží, mimoriadne pestrá fauna a flóra, koralové útesy a vynikajúce slnko – to sú faktory, ktoré s vedomím dokonalého súkromia robia z Lodge Tsarabanjina ideálne miesto na úžasný oddych a relax. Pre obyvateľov Madagaskaru je ostrov Tsarabanjina posvätným miestom. Na malom polostrove na východnej pláži bola objavená hrobka rodu Sakalava, vládcov ostrovov Mitsio. Do dnešných dní sa u miestnych obyvateľov zachováva tradícia prinášať na toto posvätné miesto dary v podobe medu, rumu či peňazí.

Štyria bratia

Ak sa vypravíte na severozápadnú časť ostrova, uvidíte pred sebou v mori štyri tajomné skaly Les Quatre Fréres (Štyria bratia), ktoré sa stali domovom pre množstvo vtákov najrôznejších druhov. Tí si tu stavajú svoje hniezda. Legenda rozpráva o piatich bratoch, ktorých bohovia poslali na toto opustené miesto. Jeden z bratov sa však nahneval na svojich troch súrodencov a rozhodol sa ich opustiť. Štvrtý brat, ktorý piateho veľmi miloval, so zlomeným srdcom od smútku zomrel. 

Viac sa dočítate v septembrovom čísle Beauty&Woman, ktoré je už v predaji.

 

Patrí do vydania