Hurá, je tu dovolenka! Na čo treba myslieť v prvom rade?

Leto sa už nezadržateľne približuje a my sa tešíme na letné dovolenky. V mysli nám pobehujú myšlienky o krásnej pláži, tyrkysovom mori, farebných drinkoch a večernej zábave. Aby sme si mohli dovolenku dokonale užívať od rána do neskorého večera, musíme myslieť na tisíc drobností, ktoré treba pobaliť do dovolenkového kufra. Ak ideme na dovolenku s deťmi, tak je to ešte náročnejšie. Každopádne je veľmi dôležité myslieť na slnečnú ochranu. Lepšie je mať kvalitné a osvedčené kozmetické prípravky vo svojom kufri, ako kupovať v letoviskách výrobky, ktoré nemusíme dobre poznať. Je to také jednoduché.

Týždeň pred dovolenkou si otvoríme jeden veľký kufor a postupne do neho ukladáme veci, ktoré sú počas dovolenky pri mori najdôležitejšie. Ľahké odevy, klobúky, alebo šiltovky, bavlnené šatky, plavky, šortky, tričká, pohodlná obuv, sandále, kozmetika a nevyhnutné lieky.

 

l. Kvalitné krémy a spreje na ochranu pokožky počas opaľovania a pohybu pri vode. Doporučujem ísť na výber do lekárne, alebo siahnuť po osvedčených a spoľahlivých prípravkoch NIVEA SUN, ktoré zaručene kúpite v sietí drogérií. Z tých z lekárne doporučujem Vichy, La Roche-Posay, Eucerin, Avène a Biodermu. Ja uprednostňujem prípravky pre deti aj dospelých s najvyššou ochranou 50+. Na citlivé partie tváre, pery a chrbty rúk nanášajte špeciálnu starostlivosť s ochranným faktorom 50+. Na pleť tváre krém, alebo fluid s mejkapovým efektom 50+. Ak si myslíte, že prídete domov bez zdravej bronzovo opálenej pokožky, tak sa mýlite. Nielenže ochránite pokožku pred spálením a tvorbou nežiadúcich pigmentových škvŕn, ktoré vás môžu pri nedostatočnej ochrane nepríjemne prekvapiť, ale zároveň prežijete dovolenku bez spálenia pokožky, nepríjemných chvíľ v hotelovej izbe a bez vyhľadávania lekárskej pomoci. A naviac si prinesiete krásnu, zdravú a sviežo opálenú bronzovú pokožku. V posledné dovolenkové dni môžete používať prípravky s ochranným faktorom 30+. Koža si všetko pamätá, je to ako filmový záznam, ktorý sa už nedá vymazať.

 

2. Svieži sprchový gél, telové mlieko, šampón na vlasy a kondicionér. Netreba sa spoliehať na hotelové balenia šampónov a sprchových gélov, ak si chcete uchovať kvalitné vlasy aj počas dovolenky pri mori. Odporúčam siahnuť po šampónoch a kondicionéroch bez sulfátov a parabénov značky JOICO, aby aj vaše vlasy mali krásnu dovolenku. Kvalitný a svieži sprchový gél a hydratačné telové mlieko budú vašim každodennými príjemnými spoločníkmi. Zabudnite na gély, tužidlá, ťažké laky a počas dovolenky doprajte vašim vlasom oddych a upravujte ich do prirodzených účesov. Doporučujem vložiť do kufra kvalitný sprej, alebo olejček na vlasy, ktorý ich ochráni pred vysušením, napríklad Elixir Ultime od značky Kérastase. Huile Lactée od Kérastase je vzláčňujúca ochranná dvojzložková starostlivosť. Chráni vlasy pred vysušením, dodáva im hydratáciu a výživu. Obsahuje UV filtre, vitamín E a xylózu a chráni vlasy pred negatívnymi vplyvmi slnka. Výnimočný prípravok v starosltivosti o vlasy od Kérastase je Elixir Ultime. Dostupný aj v limitovanej edícii by Yazbukey. Vzácny elixír sa skladá zo štyroch olejov a už jediná kvapka zmení každý vlas na vzdušný a ľahký ako hodváb. Elixir Ultime od Kérastase dodá vašim vlasom neodolateľný lesk. Vynikajúci prípravok na suché a nepoddajné vlasy.

 

3. Nepreháňajte to s mejkapom. Stačí mať so sebou obľúbený hydratačný krém, ľahký tekutý mejkap La Prairie, ktorý vašu pleť rozžiari a jemný kompaktný púder. Na úpravu očí vám poslúži vodeodolná farebná linka, alebo rozjasňujúci očný tieň, riasenka a jemný lesk na pery.

 

4. Antiperspirant si vložte do kufra aj do kufra vášho partnera medzi prvými nevyhnutnými kúskami. Osvieži vaše telo po výdatnej sprche a môžete sa smelo vybrať na obed, alebo večeru. Myslite aj na svoje okolie a na ostatných dovolenkárov a vždy zanechajte za sebou svieži závan.

 

Autor
Daniela Drábová
Patrí do vydania