Módne trendy leto 2012 - V štýle safari, nadčasové sandále, farebná pláž a iné...

Leto mnohí ľuda spájajú s vodou, plážami a morským svetom. Rovnako slnečné obdobie poňali aj svetoví módni návrhári, ktorí svoje kolekcie vytvárali inšpirovaní práve podmorským svetom. Tak vznikli nádherné šaty z dielne Versace, Issa a Christopher Kane. Farebným vodným spektrom sa nechal inšpirovať aj Roberto Cavalli.

Ako morská víla

Ako morská víla sa budete cítiť, ak si k letným šatám zoberiete minikabelku z dielne Burberry Prorsum. Jej povrch je posiaty malými šupinami, aké by vám závidela vari aj morská panna. More vám po zvyšok leta budú pripomínať blankytne modré topánky značky Giuseppe Zanotti a výrazná kabelka značky Anna Sui. Vhodným doplnkom k jednoduchej blúzke alebo topu sú aj doplnky vo farbách mora, ako napríklad náhrdelník Peppercotton. Morskou hladinou sa vo svojej kolekcii šperkov nechala inšpirovať Alexis Bittar, ale aj na Slovensku populárna značka Spleen. Dovoľme teda aj my farbám mora, nech spríjemňujú naše letné dni.

Originálny Peplum

Svet túto sezónu vari najviac zachvátil trend nesúci názov Peplum. Peplum je jednoduchá minisukienka zdobiaca šaty, topy a saká. Štýlový doplnok pôsobí nesmierne elegantne a aj z jednoduchých hladkých šiat dokáže urobiť unikát. Doplnok je obľúbený najmä preto, že oblečeniu dodáva ženské krivky. Nevuhnutnosťou sú jednofarebné elegantné šaty Alice and Olivia, Marc Jacobs a Moschino. Ak plánujete investovať do módneho kúska, ktorý vám bude závidieť nejedna žena, stavte na sako z dielne Givenchy alebo kaki kúsok od Haidera Ackermanna. V prípade, že sa toto leto chystáte na svadbu či veľkú oslavu, šaty Paul Ka a Philipp Armstrong z vás spravia hviezdu rodinného večierka. Ak preferujete jednoduchú eleganciu, zadovážte si top podobný tomu od značky Sea. Budete ho môcť kombinovať s obľúbenou čiernou sukňou či elegantnými nohavicami. Peplum predstavuje nádherný dámsky štýl, ktorý okamžite ovládol svet. Je totiž nadčasový a z každej ženy vykúzli elegantnú dámu. Stačí vyskúšať. Verím, že čaru malej sukienky okamžite podľahnete aj vy.

Viac sa dočítate v júnovom čísle Beauty&Woman, ktoré je už v predaji.

 

Autor
Nina Gašparíková
Patrí do vydania