Módny štýl celebrít: Hviezdne svadby

Je tu sezóna svadieb a nastavajúce nevesty trápi najhlavnejšia otázka, aké šaty si obliecť. Hoci dôležité sú aj módne trendy, kľúčové je vybrať si šaty, ktoré dokonale padnú vášmu typu postavy a štýlu obliekania. Predsa len, svadobné šaty by vás mali vystihnúť a zvýrazniť. Svadobný deň je totiž čas, keď sa nevesta stáva hlavnou postavou rozprávkového príbehu s názvom svadba. Poďme sa spoločne inšpirovať nádhernými šatami ušitými na mieru štyrom typovo rozdielnym celebritám. Inšpirujme sa šatami, aké mali Kate Moss, Lily Allen, Kim Kardashian a Shanie Twain. Možno práve tie ich špeciálne šaty budú inšpiráciou pre tie jedinečné vaše.

Víla Kate Moss

Hádam najviac inšpiratívnou svadbou pre nastavajúce nevesty je sobáš ikonickej topmodelky Kate Mossovej a hudobníka Jamieho Hincea. Kate, ktorá je známa nielen svojimi škandálmi, ale aj osobitným módnym vkusom, aj počas svojho špeciálneho dňa dokázala, že má jasnú predstavu o tom, čo chce a v čom vyzerá dobre. Modelka si pre návrhára svojich svadobných šiat zvolila obľúbeného Johna Galliana, ktorý pre ňu vytvoril svadobné šaty na mieru. Krásna dlhá róba v štýle jemnej víly mala dlhú vlečku, nádhernú zlatú výšivku a bola posiata kamienkami. Šaty, ktoré si Kate zvolila, boli krásnej krémovej farby s priesvitnou spodnou časťou z jemného mušelínu. Jej hlavu zdobil závoj a šaty zase dlhá vlečka. Jemné, nádherné a vystihujúce. Presne také, aké by svadobné šaty mali byť. Topánky k šatám inšpirovaným 20. rokmi a Ellou Fitzgeraldovou vytvoril známy obuvník Manolo Blahnik, ktorý po svadbe prezradil, že ich na spokojnosťi nevesty musel prerábať 5-krát. Na model Godichefac totiž našívalo a prešívalo niekoľko krajčírok kamienky ešte do polnoci pred samotnou svadbou. Výsledok však jednoznačne stál zato. Ak ste teda éterický typ ako Kate Moss a radšej nosíte rozpustené vlasy ako komplikované účesy, svadobné šaty podobné tým od Johna Galliana sú vhodnou voľbou pre vás. Nielenže vás vystihnú, budete sa v nich aj počas celej svadby cítiť dokonalo príjemne.

Tehotná Lily Allen

Ďalšou výraznou svadobnou kreáciou sú šaty speváčky Lily Allenovej. Mladá Britka bola počas vlastnej svadby tehotná, preto mala francúzska módna návrhárka Delphine Manivet kopu práce s tým, aby vytvorila šaty, ktoré budú krásne, ale zároveň vhodné. Jej voľba šiat pozostávajúcich z dvoch vrstiev nakoniec dopadla výborne. Keďže speváčka nie je práve najštíhlejšia a okrem toho bola počas svojej svadby v druhom stave, návrhárka zvolila voľnejší strih s čipkovanými rukávmi. Lily nechala celý tvoriaci proces na nej, no dizajnérka priznala, že sa inšpirovala speváčkiným obdivom k vintage modelom šiat. Návrhárka použila prvky z obdobia 70. a 90. rokov a mladej speváčke vytvorila šaty na mieru. Konečnou ozdobou šiat je nádherný závoj, ktorý bol prekvapením Delphine pre Lily. Rovnako ako u Kate, aj u Lily svadobné šaty dotvárali charakter nositeľky, a preto v nich nevesta doslova žiarila. Ak budúca nevesta nemá práve ideálne miery, prípadne je v očakávaní nového prírastku do rodiny, nemusí hneď voliť šaty korzetového strihu. 

Viac sa dočítate v júnovom čísle Beauty&Woman, ktoré je už v predaji.

 

Patrí do vydania