Kampánia - Plná štýlu, temperamentu a emócií

Taliansko je krajinou štýlu, temperamentu a emócií. Je veľa dôvodov, prečo navštíviť práve túto krajinu a vybrať si ju ako miesto dovolenky či relaxu. Podmanivá príroda, bohatá história, ohromujúce umenie, neuveriteľne kreatívna móda a dizajn, pravá „talianska“ kuchyňa a napokon i veľmi príjemní Taliani, známi svojim pozitívnym vzťahom k priateľom a životu. Je to krajina, ktorú si určite zamilujete. Pečať všetkého toho, o čom hovoríme nesie aj juhotalianska Kampánia, jedna z najobľúbenejších a najnavštevovanejších oblastí turistami z celého sveta i zo Slovenska. Aj preto, že ideálne klimatické podmienky tu umožňujú prežitie príjemnej dovolenky od mája do októbra.

Podmanivé a nedotknuté krásy prírody

Podmanivé prírodné scenérie pozdĺž Tyrhénskeho pobrežia sú tu kombinované s významnými historickými pamiatkami. Svetoznáme skvosty tohto regiónu sú predovšetkým mestá Neapol a Sorrento, ostrovy Ischia a Capri, jediná činná sopka v Európe – dymiaci Vezuv, ktorá dodáva kraju charakteristický ráz, antické mestá Pompeje a Paestum, mnohé čarovné mestečká priamo nad morom, zakomponované do skál – Amalfi a Positano. Nachádza sa tu aj druhé najväčšie mesto tejto oblasti Salerno – univerzitné a obchodné centrum, známe svojimi historickými palácmi, ktoré sa tiahnu pozdĺž prímorskej promenády. Zálivy a morské útesy striedajúce sa s piesočnatými plážami s bielym pieskom očaria nejedného návštevníka. Najväčší ostrov v Neapolskom zálive Ischia, nazývajú tiež Isola Verde – Zelený ostrov, a to vďaka bujnej vegetácii. Vyskúšajte známe termálne pramene s liečivými a skrášľujúcimi účinkami, ktoré využívajú využívajú takmer všetky hotely pre wellness procedúry. Capri je jeden z najčarovnejších ostrovov Tyrhénskeho mora, atraktívny pre každého cestovateľa, prirovnávajú k rajskej záhrade lebo tu slnko svieti po celý rok. Priťahuje predovšetkým svojou históriou, bielymi skalami, krištáľovo čírym morom, hýriacim všetkými odtieňmi modrej farby. Jeho čaru už stáročia nedokážu odolať spisovatelia, umelci a v dnešnej dobe tu hľadajú inšpiráciu a oddych svetoznámi režiséri, či hviezdy Hollywoodu a považujú ho za spojenie histórie, nedotknutej krásy prírody a luxusu. Neapol je zase mesto s neopakovateľnou atmosférou a jedinečnými historickými a kultúrnymi pamiatkami. Vynechať návštevu niektorej z miestnych reštaurácií a neochutnať tu pravú neapolskú pizzu, buffalo mozzarellu, domáce rozvoniavajúce syry a ohnivé vína, to by bol skutočne hriech. Nečudo, že im neodolala ani Julia Roberts vo fi lme Jedz, modli sa, miluj... A Sorrento – krásne mestečko ležiace na rozsiahlej skalnej terase ponúka fantastický panoramatický výhľad. More, Neapol, Vezuv i Capri máte ako na dlani.

 

Dolce Vita

Tento kraj je obľúbený i svojim temperamentom a najchutnejšími gurmánskymi špecialitami, ako sú chrumkavá neapolská pizza (najznámejšia je Margherita), antipasta, pasta, lahodná mozzarella (vyrába sa z byvolieho mlieka), víno, olivový olej či sladký digestív limoncelo, ktoré vás omámi vôňou citrónovníkových hájov. Veď na rebríčku priorít každého Taliana stojí na najvyšších priečkach práve jedlo a ani jeden deň neexistuje bez cestovín. Taliani sú skutoční pôžitkári a vyznávači dobrého jedla a stolovanie nikdy netrvá menej ako jeden a pol hodiny. A zakončuje sa niečím sladkým – dolce v podobe zákusku, dezertu a kávy. Ďalšou atraktivitou tejto oblasti sú nákupné outlety svetoznámych značiek, ako napr. Armani, Valentino, pri Salerne či v Caserte, za ceny, ktorým neodoláte. Taliani majú mimoriadne vyvinutý zmysel pre štýl a majú radi drahé značkové tovary. Sú známi aj svojim pozitívnym vzťahom k životu. Či už ide o oddych alebo zábavu, Taliani si vedia život užívať naplno. Súčasťou toho je siesta, ktorá tvorí neodmysliteľnú súčasť každodenného života. Na obed sa zavrú všetky obchody, úrady, ba i reštaurácie a Taliani sa ponáhľajú na spoločný domáci obed a poobedňajší odpočinok.

 

Náš tip

Skvosty Kampánie, 8-dňový letecký pobytovo – poznávací zájazd.

Cena od 795 EUR.

Paestum Hotel Heracles Village****

8-dňový pobyt v novom modernom hotelovom komplexe s piesočnatou plážou priamo pri hoteli a so stravovaním light all inclusive.

Cena od 765 EUR.

Sorrento Hotel Parco Dei Principi ***** De Luxe

8-dňový pobyt v luxusnom hoteli na útese v Neapolskom zálive s plážou priamo pod hotelom, s raňajkami.

Cena od 975 EUR.

 

Informácie o kompletnej ponuke nájdete na www.satur.sk alebo priamo v CK! Call Centrum 0850 333 333 (Po-Pia: 9.00 – 20.00) ponuky@ba.satur.sk

 

Patrí do vydania