Kráľovsky štýl Kate Middletonovej

Nová členka britského kráľovského dvora je nielen mladá a krásna, ale tiež charizmatická a elegantná. Svojej novej úlohy manželky následníka trónu sa ujala s patričnou dávkou štýlu a grácie. Jej ležérny štýl obliekania je veľmi jednoduchý, ale trendový, čo okamžite zaručilo jeho úspech po celom svete. Hoci obliekanie mladej vojvodkyne musí spĺňať prísne požiadavky britského kráľovského dvora, vonkoncom nepôsobí staromódne. Poďme sa teda spolu inšpirovať štýlom manželky dediča kráľovského trónu a zistiť, ktoré kľúčové módne kúsky robia z mladej Britky spoločenskú ikonu.

Neprekonateľné saká

Kúsok oblečenia, v ktorom Kate vídať vari najčastejšie, je sako. Či už ako súčasť kostýmu, alebo len ležérne prehodené cez obľúbené letné šaty. Štýl saka cez letné šaty je nadčasový, pokojne sa ním teda v prípade Kate nechajte inšpirovať aj vy. Veľmi trendová bola napríklad kombinácia čierneho saka a modrých šiat, ktorú Kate zvolila deň po zosobášení s princom Wiliamom. Styling pôsobil veľmi mladistvo aj vďaka topánkam na klinovom podpätku, ktoré súčasná vojvodkyňa z Cambridge často nosieva. Ďalšou trendovou kombináciou v prípade Kate bola voľba vyhrnutých marhuľových nohavíc a saka námorníckej farby. Kombinovanie farieb alebo colorblocking, ako sa trend nazýva, sa aj túto sezónu uvádza ako kľúčový. Doplnené o štýlovú šatku pôsobilo sako veľmi mladistvo. Hoci sako je klasickým kúskom, ktorý charakterizuje určitú dôstojnosť a eleganciu, Middleton v ňom vonkoncom nepôsobila nudne. Predsa len, mladá dáma nemá ani tridsať rokov, preto by bola škoda, keby svoj štýl obliekania prispôsobovala starším dámam na kráľovskom dvore. Módni kritici, naopak, obdivujú jednoduchosť jej obliekania, najmä však vlastný štýlový rukopis, ktorý každému svojmu oblečeniu takmer nedbalo pridáva.

Obľúbená modrá

Nie nadarmo sa hovorí, že modrá je farbou kráľov. Šľachtičné a členky kráľovských dvorov po celej Európe ju rady nosia a inak to nie je ani v prípade Williamovej vyvolenej Kate. Kate modrú nosí nesmierne rada, sú to práve paparacovia, ktorí ju často zachytávajú v modrých šatách. Krásny bol modrý model, ktorý vojvodkyňa zvolila v deň svojich zásnub s princom Williamom. Ďalšie žensky elegantné šaty mala Middleton na sebe, keď sa spolu s manželom zúčastnili na benefičnej akcii. Nesmierne žensky pôsobila v modrom čipkovanom modeli značky Erdem, ktorý si obliekla počas oficiálnej návštevy Kanady.

Viac sa dočítate v májovom čísle Beauty&Woman, ktoré je už v predaji.

 

Patrí do vydania