Nassfeld Hermagor - Lyžovačka s nádychom Stredomoria

Prímorská klíma a nekonečné slnečné dni. Začiatok januára musí už ako ináč patriť kvalitnej lyžovačke, a tak sme si to tento rok namierili priamo do vychýreného juhorakúskeho lyžiarskeho raja Nassfeld Hermagor.

Stredisko sa nachádza v Korutánsku a priamo hraničí s prímorským Talianskom a Slovinskom. Je to práve alpsko-stredomorské pásmo, ktoré zabezpečuje stredisku Nassfeld nevšedné lyžiarske podmienky. Napriek svojmu miernemu pásmu sa Nassfeld počas zimného obdobia premení na malebnú rozprávkovú ríšu plnú snehu, ľadu a hlavne nekonečného slnka. V prepočte na drobné si tu 2000 slnečných hodín na svahoch vychutnáte od októbra až do neskorej jari. Pravdepodobnosť, že vám nepriaznivé počasie naruší lyžiarsky harmonogram, je absolútne minimálna. Sneh tu padá len pár dní do roka, ale práve vďaka prímorskému pásmu sú zrážky natoľko bohaté, že za noc dokáže napadnúť aj meter nového snehu, a ráno je zvyčajne opäť všetko zaliate slnkom.

Zábava bez hraníc

V Korutánsku a Východnom Tirolsku je sústredených 32 lyžiarskych stredísk, ktoré spolu tvoria komplex 1000 kilometrov upravených zjazdoviek odstupňovaných od tých najjednoduchších cez náročnejšie až po extrémne, čierno označené trate. Samozrejmosťou sú tiež „freeridové“ areály a upravené lyžiarske funparky. O dostatočnú plynulosť aj v najvyťaženejších prázdninových obdobiach a cez víkendy sa stará 283 vlekov a kabínkových lanoviek, ktoré každú hodinu prepravia desaťtisíce lyžiarov. Zaujímavosťou je univerzálny skypass, s ktorým môžete lyžovať v ktoromkoľvek so spomínaných 32 stredísk, pričom cena napríklad šesťdňového lístka sa začína od 184 eur pre dospelú osobu a pre deti do 14 rokov dokonca od 92 eur.

Viac sa dočítate v aprílovom čísle Beauty&Woman, ktoré je už v predaji.

 

Patrí do vydania