Zuzana Flimelová - Snami inšpirovaná umelkyňa

Maľuje krásne obrazy a vytvára magické šperky. Fascinuje ju mytológia a vesmír a verí, že v starých príbehoch je veľká múdrosť. Snami inšpirovaná umelkyňa, ktorá verí v silu kameňov a posolstvo obrazov, Zuzana Flimelová.

Vyštudovali ste VŠVU, ťahalo vás to k umeniu odmalička?

Áno, už od mladého veku ma umenie fascinovalo. Vyštudovala som najprv rytectvo na strednej umeleckej škole v Kremnici. Už tu som sa v rámci štúdia zaoberala kovmi, pribudol k tomu prirodzene trocha aj šperk. Keďže maľba je a vždy bola mojou vášňou, rozhodla som sa ju študovať na vysokej škole v ateliéri KR.E.BA u profesora Vladimíra Popoviča. Pretože ateliér nebol striktne zameraný len na grafiku, mala som možnosť venovať sa maľbe, videoartu, inštalácii aj šperku.

Inšpiroval vás niekto z rodiny, svetový či domáci umelec?

Mama je výtvarníčka a ja som sama už odmalička kreslila. Kreslila som prakticky stále. V kombinácií s umeleckým prostredím, v ktorom som vyrastala, viedli teda moje kroky prirodzene k štúdiu umenia a neskôr k profesionálnej tvorbe.

Maľujete obrazy, vytvárate šperky a pracujete aj ako grafička. Čo z vymenovaných vecí a prečo vás baví najviac?

Nedá sa povedať, že niečo ma baví viac. Mám rôzne tvorivé obdobia, keď preferujem práve jeden druh umenia. Ale mojím favoritom je maľba. Je to pre mňa spôsob voľného vyjadrenia mojich pocitov a pohľadu na svet. Srdcu mi je teda asi najbližšia.

Viac sa dočítate v aprílovom čísle Beauty&Woman, ktoré je už v predaji.

 

Patrí do vydania