Monika Babčanová - a jej neobyčajná cesta

Nie každý je ochotný zahodiť istotu, peniaze a vidinu dokonalej budúcnosti. Nie každý začne žiť odznovu preto, že to tak sám chce. Monika Babčanová a jej neobyčajná cesta za vytváraním šperkov.

Vyštudovali ste finančníctvo. Lákalo vás to odjakživa týmto smerom?

Áno, vyštudovala som financie. Urobila som si medzinárodné audítorské skúšky a zamestnala sa v prestížnej audítorskej spoločnosti. Neskôr som dostala príležitosť pracovať ako riaditeľka pre interný audit a kontrolu projektov jednej známej investičnej skupiny. Pracovne to bola obrovská výzva. Keďže spoločnosť zastrešovala projekty v celom regióne strednej a východnej Európy, bola to veľmi zaujímavá práca plná cestovania a nových projektov.

Prezraďte naším čitateľkám, čo bol pre vás ten impulz odísť zo zamestnania a odcestovať do Južnej Ameriky.

Posledné obdobie v zamestnaní som cítila, že potrebujem zmenu. Zistila som, že sa doslova motám len v pracovnom prostredí, že celý môj život sa točí okolo práce, stretávam sa s tými istými ľuďmi, rozprávame sa o rovnakých témach. Súčasne v mojom osobnom živote nastala zmena a povedala som si: teraz alebo nikdy. Obyčajne, keď chcete cestovať, limituje vás čas alebo peniaze, prípadne osobné väzby. Ja som však mala všetky predpoklady na to, aby som uskutočnila svoj sen cestovať okolo sveta.

Bol váš odchod od začiatku definitívny?

Nie. Spočiatku som si myslela, že budem cestovať zopár mesiacov. Túžila som spoznať nové krajiny, nových ľudí, zmeniť prostredie, oddýchnuť si a vrátiť sa naspäť do svojej profesie. Ale človek mieni a osud mení. Cestovanie po svete trvalo skoro tri roky a ja som sa do finančného sektora už nevrátila.

Viac sa dočítate v aprílovom čísle Beauty&Woman, ktoré je už v predaji.

 

Patrí do vydania