Michael Bastian - Majster nadčasovej pánskej kvality

Michael Bastian je americký módny návrhár, ktorého preslávila kvalita navrhnutého oblečenia a nie jeho tvár. Američan, tvoriaci pod svojou vlastnou značkou len šesť rokov, je za oceánom uznávaným dizajnérom, ktorého modely nakupuje mnoho vplyvných ľudí. Jeho posledným úspechom je získanie prestížneho ocenenia americkej asociácie módnych dizajnérov (CFDA) a kontrakt na vytváranie kolekcií pre známu prémiovú značku Gant. Poďme sa teda spoločne pozrieť na príbeh úspešného muža, za ktorého módne kúsky sú americkí muži ochotní zaplatiť priam hriešne sumy.

 

Chlapec z Lyons

Michael Bastian pochádza z malého mestečka Lyons v štáte New York. Už v období svojej mladosti bol Michael fascinovaný klasickým americkým štýlom obliekania, ktorý pozoroval na svojom otcovi a jeho priateľoch. Tvrdí, že ležérny pánsky štýl 80. rokov, keď muži nosili saká, košele a flanelové košele, v ňom inšpiroval lásku k americkej klasike. Už počas detstva v Lyons Bastian vedel, že jeho fascinácia módou ho odlišuje od ostatných detí. Svoje prvé džínsy od Calvina Kleina si doslova vydrel na letných brigádach, ale s vedomím, že módny kúsok za tú námahu stojí. Neskôr začal Michael študovať ekonómiu na Babson College v Massachusetts. Vysníval si totiž, že jedného dňa bude štýlovým agentom z Manhattanu. Možno ešte vtedy ani netušil, že pánska móda a štýl ho jedného dňa budú živiť.

Príchod na Manhattan

Ihneď po skončení školy smerovali kroky mladého módneho nadšenca priamo na americký Manhattan. Po príchode do New York City sa Bastian zamestnal v známom obchodnom dome Abraham&Strauss. Po Straussovi, kde Michael pracoval ako asistent nákupcu módnych kolekcií, vystriedal v 90. rokoch miesta v prestížnych módnych sieťach, ako Tiffany and Co., Sotheby’s a Polo Ralph Lauren. Michael teda zbieral cenné skúsenosti, cestoval po celej Amerike a budoval nové obchodné vzťahy a priateľstvá. Jeho šikovnosť bola v retailových kruhoch známa a bol to práve jeden z jeho veľmi dobrých priateľov, ktorý mu v roku 1999 ponúkol miesto, ktoré mu doslova zmenilo život.

Viac sa dočítate v aprílovom čísle Beauty&Woman, ktoré je už v predaji.

 

Patrí do vydania