Červený koberec - Grammy Awards v znamení čiernej

V polovici februára sa v Los Anegeles konalo známe udeľovanie cien Grammy. Speváčky, speváci a kapely si do kalifornského Staples Center prišli vyzdvihnúť ocenenia za svoju tvorbu v predošlom roku. Hoci odovzdanie cien Grammy je zväčša príjemná záležitosť, tohtoročnú akciu sprevádzala smutná udalosť, ktorá čiastočne ovplyvnila aj farebnú voľbu večerného oblečenia hviezd. Len deň pred veľkolepou šou totiž hudobný šoubiznis opustila jedna z jeho najjasnejších hviezd, talentovaná Whitney Houston.

Prestíž

Róby na udeľovanie cien si hviezdy zväčša vyberajú dlhé mesiace dopredu. Oslovujú ich módni návrhári a šperkári a ponúkajú im modely zo svojich najnovších kolekcií, tajne dúfajúc, že si vyberú práve kreáciu z ich dielne. Ak sa totiž šaty módneho návrhára objavia na niektorej známej celebrite, je viac než pravdepodobné, že predaj konkrétneho modelu rapídne stúpne. Okrem šiat si speváčky na špeciálnu príležitosť požičiavajú aj drahé šperky, ktorých ochrana si v niektorých prípadoch vyžaduje aj starostlivosť osobného strážcu. Hoci podujatie Grammy Awards je oficiálnym udeľovaním cien, čo v preklade znamená dlhé róby a smokingy, je oveľa uvoľnenejšie ako napríklad filmové Oscary. Hviezdy hudobného neba sa tu teda zväčša viac odviažu v podobe väčšieho výstrihu či divokejšej módnej kreácie.

Sústrasť pre Whitney

Udeľovanie cien je pre hudobníkov veselou udalosťou, ale tento rok sa prestížne Grammy niesli v znamení smútku za zosnulou divou a hviezdou svetovej popmusic Whitney Houston. Smútok zo smrti speváčky bol znateľne cítiť v programe, keď mnohé hviezdy súčasnej popmusic, ako Bruno Mars, Rihanna a Alicia Keys, zaspievali speváčkinu pieseň. V znamení hitu I will always love you vyjadrili svoju úctu k práci známej divy a smútok za jej odchodom. Žiaľ bol o to väčší, že Houston len chvíľu pred smrťou ohlásila návrat na hudobnú scénu. Ďalším spôsobom, ako si celebrity hudobného neba smrť svojej kolegyne uctili, bol výber večerných rób v smútočnej čiernej farbe.

Viac sa dočítate v marcovom čísle Beauty&Woman, ktoré je už v predaji.

 

Patrí do vydania