Juraj Droba - Poslanec za SaS: z úspešného podnikania do politiky

V roku 1996 zakladal známu PR agentúru. Od roku 2002 bol divíznym riaditeľom v T-Mobile Slovensko. V roku 2008 sa vrátil k podnikaniu a zároveň začal s Richardom Sulíkom pracovať na projekte novej politickej strany Sloboda a Solidarita. Juraj je v súčasnosti poslancom NR SR, podpredsedom zahraničného výboru a v SaS má na starosti zahraničnú politiku. Vo voľnom čase sa venuje cestovaniu, lyžovaniu a turistike. Hovorí po anglicky, nemecky, holandsky a rusky a dohodne sa po španielsky. Za najdôležitejšie považuje byť užitočný a robiť veci, ktoré ho bavia. Po roku a pol v slovenskom parlamente cíti, že by rád pokračoval v tom, čo so svojou stranou začal: reformu celého slovenského politického systému a politický dôchodok pre presluhujúcich politikov, ktorí podľa jeho slov za posledných 20 rokov Slovensku skôr škodili ako pomáhali.

Jeho prvou vysokou školou bola anglistika na FF UK v pomerne málo známej kombinácii s Fakultou telesnej výchovy a športu. Už počas podnikania zavŕšil na Fakulte manažmentu UK a na University of Pittsburgh štúdium MBA, neskôr získal prestížne Fulbrightovo štipendium na jednej z najlepších amerických škôl - George Washington University. Dodnes má rád akademické prostredie a často chodí prednášať na slovenské vysoké školy.

Boli ste vrcholovým manažérom v známej nadnárodnej spoločnosti, stali ste sa podnikateľom a krátkom nato ste vstúpili do politiky. Prečo prišlo takého rozhodnutie?

Mal som pocit, že moje kariérne ambície boli naplnené a nastal čas, aby som svoje vedomosti a skúsenosti zužitkoval v prospech Slovenska. Môže to znieť ako klišé, ale naozaj som to tak cítil. Politika ma lákala v podstate už od roku 1998, keď sme sa vyrovnali s mečiarizmom.

Viac sa dočítate vo februárovom čísle Beauty&Woman, ktoré je už v predaji.

 

Patrí do vydania