Spolková krajina Štajersko a jej dovolenkový región Murtal

Spolková krajina Štajersko ponúka pre dovolenkárov naozaj veľa. To, čo v lete predstavuje slnečný štajerský termálny kraj s teplou liečivou termálnou vodou, je v zime rovnakou mierou vynahradené vybudovanými prekrásnymi lyžiarskymi strediskami. Vo všetkých ročných obdobiach vytvárajú pre návštevníkov či rodiny s deťmi nezabudnuteľnú kulisu na relax, oddych a pôžitok.

Štajersko sa znovu teší, že sa vlaňajšia úspešná zimná sezóna zopakuje. Dosiahlo najlepší výsledok v rámci návštevnosti a druhý najlepší v rámci prenocovaní, čo sa týka lyžiarskych svahov, mesta Grazu a termálnych kúpeľov. Počet hostí dosiahol 1 415 484 (+ 0,9 %) a počet prenocovaní 4 973409 (– 0,5 %).

Zimný pôžitok v regióne Murtal

Tak ako niektoré ďalšie spolkové krajiny v Rakúsku, i Štajersko ponúka tie najkrajšie lyžiarske strediská a k tomu neobmedzené skipasy na stovky kilometrov zjazdoviek. Zasnežené a zasnežované svahy poskytujú prakticky celoročné potešenie z lyžovania, prípadne lyžovanie priamo na ľadovcoch. V raji zimných športov si každý príde na svoje. Čakajú vás nezabudnuteľné chvíle v tichej zimnej kráse – či už pri prechádzke na snežniciach, pri skialpinizme, bežkovaní, snoubordovaní, alebo sánkovaní. A keď už budete mať zimnej prírody dosť, pozýva vás krajina labužníkov do nóbl reštaurácií vysoko v horách s výhľadom na zasnežené kopce alebo do útulných lyžiarskych chát na miestne špeciality. Uvoľniť sa môžete aj pri zimných degustáciách skvostných vín a jemných destilátov.

A čo všetko vám ponúkne…

Podľa informácie obchodnej zástupkyne Petry Moscherovej je to 8 lyžiarskych stredísk v Murtali – Turracher Höhe, Kreischberg, Frauenalpe, Grebenzen, Lachtal, Hohentauern, Präbichl a Gaal s viac ako 60 lanovkami a vlekmi, 165 km zjazdových tratí v nadmorskej výške medzi 840 m a 2 222 m pre lyžiarov, snoubordistov, rodiny a zimných pôžitkárov. Novinkou pre ranostajov je to, že z perín môžu skočiť rovno do lyžiarok! V Kreischbergu sa totiž začína prevádzka už o 8.30 ráno a investovalo sa tu do zasnežovania. Všetky aktuálne ponuky, ceny a informácie nájdete online na www.skiberge.at .

Viac sa dočítate v dvojčísle Beauty&Woman, ktoré je už v predaji.

 

Patrí do vydania