Petra Ficová - Krásna fotografka slávnych celebrít

Je sympatická, usmievavá a pracovitá. Naša fotografka Petra Ficová fotí tie najjagavejšie hviezdy slovenského a českého šoubiznisu.

Peti, patríte medzi známe slovenské fotografky. Bola táto profesia vaším snom už od raného detstva?

Od úplne raného asi nie, prvé vysnívané zamestnanie, na ktoré si spomínam, bolo byť policajtkou. Na fotografku som presedlala v ranej puberte, mala som asi dvanásť rokov a táto myšlienka sa mi zapáčila na základe jedného amerického seriálu. Zdalo sa mi to také pekne neobyčajné... Že sa to raz stane realitou, to som netušila.

Kedy ste si uvedomili, že nechcete robiť v živote nič iné, iba fotografovať?

Moje fotografovanie bolo najprv koníčkom, ale ešte počas strednej školy som začala pracovať pre časopisy a zarábať prvé peniaze, takže sa to vyvinulo nenásilne samo... Osobne si myslím, že ak chce človek robiť niečo poriadne, nemôže robiť veľa vecí naraz, preto som sa nad iným zamestnaním ani nezamýšľala.

Pracujete často na Slovensku, ale aj v Čechách. Neprekáža vám to neustále premiestňovanie z miesta na miesto?

Úprimne? Skôr som sa dostala do bodu, že si neviem predstaviť ukotviť sa na jednom mieste a to druhé zo života vypustiť. V Bratislave aj v Prahe už mám vybudované zázemie, priateľov, pracovné kontakty... Takže ma asi doživotne budete vídať na D1. :)

Viac sa dočítate v dvojčísle Beauty&Woman, ktoré je už v predaji.

 

Patrí do vydania