Katarína Feix a jej svet kabeliek

Matka, právnička, podnikateľka a módna návrhárka. Žena, ktorá sa rozhodla, že spoločenské kabelky potrebujú individuálny prístup, jedinečnosť, kvalitu a štýl. O kabelkách na mieru, spolupráci so slovenskými módnymi návrhármi a o tom, prečo by kabelka mala tvoriť dokonalú súčasť spoločenských šiat, nám porozprávala majiteľka a dizajnérka značky Katie’s Bag.

Katarína, aká bola vaša cesta k navrhovaniu kabeliek? Bol to váš dlhodobý sen?

Moja cesta k navrhovaniu bola ozaj veľmi zaujímavá. Hoci to môže znieť neuveriteľne, nápad vytvárať unikátne kabelky sa mi jednoducho jednej noci prisnil. Celú noc som nemohla spať, a ako som sa tak prehadzovala na posteli, napadlo mi, prečo nevytvoriť webovú stránku, kde by ženy mali možnosť vyskladať si kabelku podľa vlastných predstáv. Módny doplnok, ktorý by sa im dokonale hodil k spoločenským šatám. Ráno som plná elánu s touto myšlienkou zobudila môjho manžela, a keďže ma rovno nevysmial, považovala som to za povzbudenie. Som akčný typ, takže kým manžel prišiel z práce domov, už som sedela s farbičkami v ruke a svoje kreatívne nápady realizovala.

Číže veľmi jednoducho – na začiatku bol sen a potom kabelka?

Áno, v skutočnosti sa mi veľmi zapáčil nápad vytvárať kabelky presne na mieru a nie dopredu sériovo ponúkať produkty, ktoré sa vám buď budú páčiť, alebo nie. Neuveríte, ale inšpiroval ma koncept Build a Bear, s ktorým som sa po prvýkrát stretla počas návštevy Las Vegas. Tento koncept je postavený na princípe vytvorenia vlastného modelu plyšového medvedíka. V obchode v Las Vegas máte možnosť vytvoriť si medveďa na mieru od výberu srsti, veľkosti, tvaru až po náplň. Povedala som si, prečo by si ženy nemohli takto samy vyskladať aj vlastnú kabelku?

Viac sa dočítate v dvojčísle Beauty&Woman, ktoré je už v predaji.

 

Patrí do vydania