Take That - Pánsky klub

Ako inak nazvať chlapčenskú skupinu, ktorá začiatkom deväťdesiatych rokov pobláznila milióny dievčat a dnes sa ako pätica tridsiatnikov, niektorých už so štyridsiatkou na krku, vracia na vrchol hudobného biznisu? Ide o zrelých pánov, ktorí už zistili, čo v živote chcú, vyzerajú lepšie ako pred dvadsiatimi rokmi a dohodli sa na tom, čo a ako budú vo svojej ďalšej kariére robiť.

V júni minulého roku prekvapila celý svet skladba Shame (Hanba), ktorú napísali a naspievali Gary Barlow a Robbie Williams. Bolo to prvýkrát po pätnástich rokoch, odkedy spolu pracovali a možno aj tento fakt prispel k úspechu pesničky, ktorá sa takmer okamžite umiestnila na vrcholoch hitparád. O mesiac neskôr oznámil Robbie návrat k Take That. Všetky špekulácie posledných rokov sa tak konečne potvrdili rovnako ako i ešte lepšia správa, že Gary Barlow, Howard Donald, Jason Orange, Mark Owen a Robbie Williams nahrávajú svoj nový album, ktorý bude mať premiéru v novembri. To všetko sa do slova splnilo a ešte pred Vianocami sa v rádiách začala hrať prvá skladba s názvom Flood (Povodeň) z albumu Progress (Pokrok). Album už v prvý deň svojho predaja zaznamenal rekord storočia, za 24 hodín sa z neho predalo takmer štvrť milióna. Kapela plánuje aj masívne britské turné s niekoľkými zastávkami v kontinentálnej Európe, ale bez zastávky v našich končinách. Najbližšie od Slovenska si ich môžete vychutnať v Miláne (12. 7.) alebo Mníchove (29. 7.). Musíte však počítať aj s možnosťou, že už lístky nezoženiete. Aj keď sa turné začína až koncom mája, vraj je takmer beznádejne vypredané.

Otázky a odpovede

Čo sa však stalo za pätnásť rokov, odkedy musel Robbie Williams opustiť kapelu pre svoju závislosť od drog a nespoľahlivosť? Robbie, Gary a Mark sa viac či menej úspešne venovali svojim sólovým kariéram, Howard sa stal DJ-om a Jason študoval a snažil sa preraziť ako herec. Od roku 2005 sa štvorica bez Robbieho opäť začala stretávať a výsledkom boli dva úspešné albumy – Beautiful World (nádherný svet) a Circus. Ako sa však zahojili staré rany a urovnali spory alebo – iným slovom – ako sa do skupiny vrátil Robbie Williams, prezradia sami členovia skupiny Take That.

Viac sa dočítate vo februárovom čísle Beauty&Woman, ktoré je už v predaji.

 

Patrí do vydania