John Richmond - Módny dom

John Richmond sa narodil v Manchestri a neskôr sa presťahoval do Londýna, kde v roku 1982 promoval na Kingston University. Pod svojím menom okamžite vytvoril vlastnú módnu kolekciu. Stal sa z neho skvelý hovorca anglickej avantgardy: kolekcia inšpirovaná ulicou a klubovým oblečením získala uznanie veľkého množstva obdivovateľov. Kolekcie sa rozdelili na tri línie: prvá línia John Richmond, prêt à porter línia Richmond X a kolekcia džínsov Richmond Denim.

Úspech vďaka stretnutiu

Módny dom John Richmond vďačí za svoj úspech stretnutiu talianskeho obchodného génia Saveria Moschilla a kreatívneho talentu anglického návrhára Johna Richmonda pred viac ako 20 rokmi. Z dvojice sa okamžite stali priatelia a ich vzťah sa neskôr stal profesionálnym: značku John Richmond po svete tak distribuuje široká sieť 25 predvádzacích miestností Moschillo (Miláno, Neapol, Rím, Paríž, Monako, Düsseldorf, Londýn a New York).Za svoj úspešný rast v posledných rokoch značka vďačí viacerým faktorom: neustálym investíciám, posilneniu distribučnej siete, dobrej komunikačnej stratégii, vynikajúcemu porozumeniu medzi tvorcom Johnom Richmondom a obchodníkom Savierom Moschillom, ako aj tímu nadšencov, ktorí sa na tvorbe a prípravách kolekcií podieľajú.

Filozofia JR

Okrem vášne pre módu sa John Richmond vždy zaujímal o rockovú hudbu, ktorá sa odráža aj v jeho tvorbe, precíznosti módneho domu, inšpirácii módou ulice, v odvážnom, nekonvenčnom štýle a originálnych potlačiach. Ďalšou súčasťou filozofie Johna Richmonda je kultúra ulice, ktorá sa identifikuje rôznymi sloganmi a vďaka ktorej si oblečenie John Richmond môžete všimnúť aj na hviezdach, ako Bryan Adams, Rod Stewart, David Bowie, Snoop Dogg, Elle McPherson, George Michael, Mick Jagger a Annie Lennox.

viac sa dočítate v novembrovom čísle Beauty&Woman, ktoré je už v predaji.

Patrí do vydania: 
November 2009