Krása je pre ženu

Rozhovor s riaditeľkou a  predsedníčkou predstavenstva Ústavu lekárskej kozmetiky v Bratislave, Ing. Annou Revajovou.

Snom mnohých dievčat je pracovať s ľudskou krásou. Ste riaditeľkou najprestížnejšieho zariadenia, zaoberajúcim sa zdravím a u krásou... Ako Ste sa k takémuto povolaniu dostali? Funkcia riaditeľky Vám skutočne pristane.

Áno, krása sama o sebe je pre ženu veľmi veľkou motiváciou, či už byť krásnou, alebo byť v určitom spojení s krásou. Existuje viacero možností, ako by sa dala vysvetliť moja cesta k súčasnej pozícii. Úplne najjednoduchším spôsobom by som mohla povedať – svoju úlohu zohrala náhoda. Určite tomu všetkému napomohlo i to, že to bol sčasti aj môj detský sen. Preto som oblasti ženskej krásy venovala už dlhšiu dobu zvýšenú pozornosť. Mimo to som vyštudovala EU.

Čo Vás na Vašej práci najviac teší?

Je toho mnoho a každým dňom môže pribudnúť nová skutočnosť, pri ktorej si poviem, že mám z tejto práce naozaj dobrý pocit. Prirodzene, tým nosným motívom je fakt, že na ÚLK prinavraciame ľuďom krásu, presne takú, po akej túžia. Navyše im tieto zákroky pomôžu nájsť stratené sebavedomie a ženy i muži potom môžu smelo vyraziť medzi svojich najbližších, do práce, či do spoločnosti. Neoddeliteľnou súčasťou je i otázka zdravia, pretože výsledkom našich zákrokov nie je len krása, ale rovnako aj zlepšený stav ošetrovaných partií. Pre môj vlastný dobrý pocit z práce nepoznám lepšiu kombináciu akou je krása – sebavedomie – zdravie. A keď je toto všetko podporené dobrým pracovným kolektívom, ktorým ÚLK disponuje, musím len byť maximálne spokojná. Môžemsa pozerať do budúcnosti a premýšľať, čo by som mohla ešte zlepšiť, aby som sa tešila naďalej. A to nielen ja, ale i všetci ostatní, ktorí do ÚLK vkročia.

Existujú zákroky , ktoré by Ste teraz, v lete, odporučili aj najlepšej kamarátke?

V prvom rade musím povedať, že počas leta sa uskutočňuje menší počet zákrokov, ako v priebehu iných ročných období. Medzi moje najobľúbenejšie patrí epilácia lasermi najnovšej generácie s dlhotrvajúcim efektom, či odstraňovanie vrások pomocou prístrojov N-LITE, Beneliftu a aplikácia botulotoxínu na redukciu vrások a potenia. Na jeseň a v zime by som celkom určite odporúčala ošetrenie Benelift Total, výsledok takéhoto ošetrenia skutočne stojí zato.
.
Za rozhovor ďakuje MUDr. Martin Petráš