Vedieť viac...

*balzam na dušu

Objatie
Nežný telesný kontakt s partnerom redukuje u žien stresový hormón v krvi. Prišli na to vedci z univerzity v Zürichu. Zistili, že ženu dokáže najrýchlejšie priviesť do rovnováhy objatie od partnera. A je jedno, či má starosti v práci, časový deficit, alebo osobné problémy. Verbálna podpora a rady do života nezavážia tak ako jemný dotyk milovanej osoby. Ten vraj masíruje boľavú dušu najlepšie.

*zdravie

Muškátové korenie zmierňuje kašeľ a povzbudzuje náladu
Muškátovým orieškom zvyčajne dochucujeme polievky, omáčky alebo mäso. Povedali by ste však, že účinne pôsobí proti kašľu a navyše svojou špecifickou arómou dráždi naše zmysly? Ak si chcete vylepšiť náladu alebo zmierniť kašeľ, pridajte štipku nastrúhaného muškátu do jedla, kakaa či kávy. Ten, kto nemá rád jeho chuť, si proti kašľu pomôže aj inhaláciou horúcej vodnej pary okorenenej muškátovým orieškom.

*typológia osobnosti

Napíš pár riadkov a ja ti poviem, aký si...
Grafológovia zastávajú názor, že písmo je zrkadlom našej osobnosti. Rozhodujúcimi znakmi sú veľkosť písma, sklon rukopisu, slučky v písmenách, medzery medzi jednotlivými písmenami a slovami. Čím je písmo väčšie, tým viac sebadôvery a ambícií jeho vlastník má. Veľké písmená naznačujú vášnivú a veľkorysú osobu, ktorá sa cíti v spoločnosti príjemne. Extrémna veľkosť rukopisu poukazuje na hrdých ľudí, mnohokrát až príliš zahľadených do seba. Môže znamenať aj túžbu po slobode a aktívnejšom spôsobe života. Malé písmo je znakom skromnosti, dôkladnosti a opatrnosti. Výraznejšie horné slučky v písmenách (napr. b, d, h, l) poukazujú na impulzívnu povahu, ale môžu signalizovať aj povrchnosť alebo nedôslednosť. Silnejšie slučky v dolnej časti (napr. g, j, y) podčiarkujú prirodzený inštinkt a zameranie dotyčnej osoby na materiálno. Písmo naklonené doprava hovorí o otvorenej a srdečnej osobe, z ktorej vyžaruje prirodzenosť a spontánnosť. Môže byť aj prejavom nespokojnosti, náladovosti, nestálosti či chýbajúcej disciplíny. Písmo naklonené doľava prezrádza, že ide o samostatného, uzavretého človeka, ktorý nerád ukazuje svoje pocity navonok. Kolmo naklonené písmo signalizuje rozvážnosť, opatrnosť, triezvy a vecný pohľad na svet a osobu, ktorej nechýba pevná vôľa. Veľký odstup písmen hovorí o podnikavom duchu, o potrebe stále sa rozvíjať, učiť sa nové veci, ale aj o netrpezlivosti. Malý odstup znamená skôr nesmelosť a disciplínu. Veľké medzery medzi slovami robia rozvážni ľudia a malé zase impulzívne typy. Ten, kto píše girlandy (napr. u napísané ako „n“), by mal byť empatický, priateľský, jemný, ale aj pohodlný a ľahko ovplyvniteľný. Oblúkovité n pripomínajúce arkádu naznačuje, že pisateľ je uzavretý a radšej sa drží v úzadí. A vraj veľa úspešných a cieľavedomých ľudí píše n, m a u skoro nerozoznateľne. Tak ako? Sedí typológia aj na vás a ľudí z vášho okolia?

viac sa dočítate v marcovom čísle Beauty&Woman, ktoré je už v predaji.