Vlasové poradenstvo


/S Lindou Gregáňovou, kaderníčkou so Štúdia Pierot Exclusive v hoteli Radisson SAS Carlton, Hviezdoslavovo nám., Bratislava/. Vlasy sú po zime oslabené najmä z dôvodu prechodov z chladu do tepla a opačne, majú tendenciu elektrizovať a strácajú prirodzený lesk. V tomto období trpí najmä pokožka hlavy, ktorá je nadmerne vysušená, dehydrovaná, môžu sa na nej vytvoriť lupiny, ktorých príčinou je najmä neprirodzené pôsobenie nadmerného chladu a suchého vzduchu vo vykurovaných miestnostiach. Pokožka hlavy je napnutá, niekedy aj boľavá, a preto je potrebné po každom umývaní vlasov nanášať masku alebo zintenzívniť starostlivosť. V tomto období odporúčam rad NUTRITIVE s technológiou Gluco-active od KÉRASTASE. Starostlivosť so šampónom BAIN SATIN dodá vašim vlasom pružnosť a lesk. Vhodná je aj intenzívna starostlivosť LAIT VITAL. Najlepšie urobíte, ak prídete do salónu, kde vám vyškolení poradcovia odporučia vysoko hydratačnú ampulku z tohto radu NUTRIOZE.

Normálne až mastné vlasy

Problém s mastnou alebo zmiešanou pokožkou hlavy sa dotýka až 31,5 % žien. Negatívnymi vonkajšími alebo vnútornými vplyvmi sa narúša funkcia mazových žliaz a dochádza k zvýšenej produkcii mazu. Na takto narušenú pokožku vrelo odporúčam šampónový kúpeľ BAIN DIVALENT od KÉRASTASE. Tento kúpeľ je vhodný na zmiešané vlasy, mastnú pokožku a suché končeky. Úžasne vyrovnáva rovnováhu vlasu a vlas ostáva dlhšie čistý. Po aplikácii šampónu môžete použiť akýkoľvek balzam na vlasy.

Melírovane a veľmi citlivé vlasy

Vlas je tvorený bunkami, ktoré sú medzi sebou spojené medzibunkovým tmelom zaisťujúcim elasticitu a pružnosť vlasu. Chemickými a mechanickými vplyvmi, čiže melírovaním, odfarbovaním či častým žehlením, spôsobujeme vytrácanie tohto medzibunkového tmelu. Vlas stráca pružnosť, odolnosť a elasticitu, je nepod­dajný a bez lesku. Poškodeným vlasom treba dodať potrebnú výživu. Kvalitné prípravky zabezpečia vyplnenie vlasovej štruktúry a zabránia lámavosti. Vlasy by mali byť na pohľad lesklé a plné pohybu. Odporúčam vysoko kvalitné a luxusné prípravky ALTERNA, rad HEMP with ORGANICS. Tento rad je špeciálne určený na poškodené a vysušené vlasy. Absolútna novinka na slovenskom trhu. Vlasy budú revitalizované zvnútra i zvonka. Šampón jemne ošetrí vlasy a predlžuje účinnosť farby vďaka obsahu Color Hold TM a obsahuje UVA/UVB ochranu. Kondicionér je navyše obohatený o vitamíny.

Krepovité až polokučeravé vlasy

Tento typ vlasov trpí nedostatkom hydratácie. Potrebujú častejšie ako iné typy vlasov hĺbkovú hydratáciu, regeneráciu. Doprajte týmto vlasom zábal aspoň raz týždenne. Budú trocha viac zaťažené a budú menej elektrizovať. Ako finálnu starostlivosť odporúčam „šľahačku“ MILKSHAKE od Z ONE Concept. Dokonale zmäkčí a uhladí vlasové vlákno. Ideálne je naniesť tento prípravok na vlasy pred fúkaním.

Zabudnite na ióny, nanočastice sú lepšie!

Blahodarný účinok na vlasy i pokožku hlavy a viditeľné zlepšenie kvality vlasov pri každom ďalšom použití – to všetko môžete očakávať od fénu Panasonic EH2271. Revolúcia v starostlivosti o vlasy prichádza s využitím zvlhčujúcich ultrajemných častíc vody. Veľkosť týchto tzv. nanočastíc je niekoľkonásobne menšia ako veľkosť predtým využívaných iónov. To umožňuje v rovnakom prúde za rovnaký čas rozptýliť niekoľkonásobne väčší počet týchto častíc, a tým aj niekoľkonásobne väčšie množstvo vlhkosti ako kedykoľvek predtým. Výsledkom pôsobenia týchto častíc sú lesklé, pevné, silné a svieže vlasy, a to aj pri častom fénovaní, ktorého si do leta ešte „užijete“ viac ako dosť. Fén EH 2271 prospieva suchým i mastným vlasom, ako aj tým, ktoré trápia lupiny. No a o krásny objem, ktorý v zime ohrozovali najmä teplé čiapky, sa zasa postará difuzér.

Autor
DANIELA DRÁBOVÁ