Muži a ich vlasy

Ktorá z nás sa rada nepohrá s krásnou hrivou hustých upravených vlasov u svojho miláčika? Husté a upravené vlasy u mužov sú nielen dôležitým doplnkom ich celkového výzoru, ale aj prejavom zdravia a mužnosti. Síce sú dnes v móde aj úplne vyholené mužské hlavy a mnohí muži uprednostňujú hlavu bez vlasov nielen kvôli imidžu, ale aj kvôli hygiene, predsa len hriva je hriva. Muži s krásnymi vlasmi sú veľmi sexi a príťažliví. Vypadávanie vlasov u mužov je prirodzený jav a tento proces sa začína už v 18. roku veku. Je to síce menej viditeľné, ale keď vypadávanie vlasov v mladosti podceníme, tak v neskoršom veku, okolo 50. roku, už veľa mužov trpí rozsiahlou alopéciou (vypadávaním vlasov).

Aj keď muži strácajú vlasy, nemusia strácať nádej. NIVEA Hair Recharge System proti vypadávaniu vlasov stimuluje vlasové korienky, podporuje rast vlasov a obmedzuje prirodzené slabnutie vlasového vlákna. Tvorba vlasových vlákien vyžaduje sústavnú výživu a okysličovanie, ktoré sú premenené na energiu, nevyhnutnú na tvorbu nových buniek. Vedci z laboratórií NIVEA vyvinuli nový podporný systém proti vypadávaniu vlasov šampón a tonikum, ktorý kombinuje dve vysokoúčinné látky karnitín a kreatín, podporujúce rast vlasov a obmedzujúce ich vypadávanie. Vedecké výskumy potvrdili, že karnitín dodáva energiu vlasovým korienkom a aktivuje ich činnosť. Kreatín túto energiu uchováva, priebežne ňou zásobuje bunky v celom procese tvorby vlasu a predlžuje tak rastovú fázu vlasov.Dr. Thomas Schmidt Rose, manažér laboratória pre výskum vlasov a pokožky hlavy spoločnosti Beiersdorf hovorí: „Vo veku 35 rokov sa približne pri dvoch tretinách mužov vyskytujú viditeľné prejavy vypadávania vlasov. Vypadávanie vlasov prebieha na spánkoch a na vrchole hlavy. K dedičnému vypadávaniu vlasov dochádza, ak sú niektoré vlasové korienky citlivé na mužský pohlavný hormón testosterón. Po nástupe puberty začína mužské telo produkovať podstatne väčšie množstvo tohto hormónu. U žien sa znateľné vypadávanie vlasov objavuje po menopauze. Celkom 60 mužov s rôznou intenzitou vypadávania vlasov používalo výrobok počas šiestich mesiacov na polovici hlavy. Zistili sme, že vlasy v neošetrenej polovici sa stále viac stenčujú, ale na polovici hlavy ošetrenej naším výrobkom sa proces stenčovania zastavil. Jednotlivé vlasy sú po obnovení rastu dokonca silnejšie než pred začiatkom štúdie“.

Šampón proti vypadávaniu vlasov NIVEA Hair Recharge obsahuje kartnitín, ktorý stimuluje bunkový metabolizmus a kreatín, ktorý podporuje rast vlasov. Bohatá pena šetrne a dôkladne čistí vlasy a pokožku hlavy bez toho, aby ju vysúšala. Šampón je vhodný na každodenné použitie. Šetrne pripravuje pokožku hlavy na nanesenie tonika tak, aby účinné látky v toniku mohli efektívne pôsobiť na miesto určenia.
200 ml, 134,90 Sk, 4,48 €

Tonikum proti vypadávaniu vlasov NIVEA Hair Recharge s účinnou a vysoko koncentrovanou kombináciou karnitínu a kreatínu stimuluje metabolizmus vo vlasových korienkoch a podnecuje rast vlasov. Tonikum sa nanáša ráno a večer na vlhké vlasy (po umytí šampónom Hair Recharge) alebo na suché vlasy. Špeciálny rozprašovač umožňuje cielenú aplikáciu presne na miesta, ktoré je potrebné ošetriť. Následné vmasírovanie tonika do pokožky hlavy zaručí intenzívne pôsobenie. Prípravok sa okamžite vstrebáva, zanecháva príjemnú sviežu vôňu.
150 ml, 269,90 Sk, 8,96 €

Autor: 
DANIELA DRÁBOVÁ
Patrí do vydania: 
December 2008