Ladné nohy - Ošetrujte a lakujte

Doprajte im kvalitnú starostlivosť a ony vás budú pohodlne niesť. Sexi prsty na nohách oživte farebnými lakmi. Poradíme vám, ako na to.

Pokožka chodidiel je až sedemkrát hrubšia než pokožka na tele, keďže nohy nosia celú našu telesnú váhu. Na dotyk môže byť suchšia a drsnejšia, a to aj v dôsledku nosenia tesnej obuvi či toho, že denne prejdeme aj sedemtisíc krokov. Častým problémom sú zarastajúce nechty. Nemali by ste preto zanedbávať pravidelnú návštevu pedikérky, ktorá vám profesionálne odstráni z nôh drsnú, zrohovatenú kožu a odstráni aj boľavý problém zarastajúcich nechtov.

Nohy ako v bavlnke

Aby sa vaše chodidlá cítili komfortne a krásne, mali by ste im poskytnúť denné ošetrenie pre osvieženie a uvoľnenie. Pri tomto ošetrení sú vhodné najmä vyhladzujúce pílingy na chodidlá, ktoré odstránia drsné a odumreté bunky. Nevyhnutnosťou je ošetrujúci hydratačný krém, ktorý zvláčňuje, vyživuje, hydratuje a chráni. Ľahkosťou a sviežosťou sa vám odvďačia vaše chodidlá, keď ich budete rozmaznávať kúpeľom s pridaním upokojujúcej soli na nohy. Potom ich dôkladne natrite osviežujúcim gélom, ktorý ich ochladí a uvoľní. Ak ste dnes dlho stáli, nahraďte osviežujúci gél revitalizačnou emulziou na unavené nohy, ktorý vás zbaví pocitu únavy. Dôležitá je aj pravidelná pedikúra, ktorá zabezpečí zdravý stav pokožky a chodidiel.Potenie je úplne prirodzený proces. Potí sa absolútne každý. Niekedy sa pot na pokožke chodidiel hromadí, a keď je noha navyše uväznená v úzkych topánkach a v teple, vzniká nepríjemný zápach. Tu nepomôže nič iné ako napríklad koncentrovaný kúpeľ na chodidlá, ktorý má dezodoračné účinky a zároveň pripraví nohy na pedikúru. Nohy po ňom osušte uterákom a ošetrite chladivým minerálnym púdrom s absorpčnými účinkami. Zamerajte sa najmä na miesta medzi prstami. Prisypte ho tam pokojne viac. Pre zmenu skúste dezodoračný gél na chodidlá.

Niekoľko jednoduchých cvikov na pekné nohy

– Niekoľkokrát krúžte chodidlom do oboch strán. Pokojne robte tento cvik kedykoľvek si naň spomeniete, v kancelárii, pri pozeraní televízie. Cvik opakujte aj druhou nohou.
– Postavte sa a nohy dajte od seba na vzdialenosť desať centimetrov. Zdvihnite sa na špičky, vydržte niekoľko sekúnd a potom sa vráťte späť do východiskovej polohy. Opakujte trikrát.
– Palcom a ukazovákom uštipnite koniec každého prsta na nohe.
– Zohnite palce nôh a opäť ich vystrite. Zopakujte dvanásťkrát.

viac sa dočítate v septembrovom čísle Beauty&Woman, ktoré je už v predaji.

Patrí do vydania: 
September 2008