Reiter´s Avance Hotel - Rodinný raj

Bad Tatzmannsdorf. Mestečko, nachádzajúce sa v smere diaľnice Viedeň- Graz. Z Bratislavy je to niečo vyše 150 kilometrov, len nesmiete minúť odbočku na Pinkafeld. Zakrátko sa pred vami objaví nádherná rekreačná a kúpeľná oblasť, obklopená kopcami a zelenými lesmi južného Burgenlandu v Rakúsku. Svojou miernou alpskou klímou, čistým vzduchom, ale aj tradíciou a skúsenosťami si medzi návštevníkmi získalo veľkú obľubu a je ideálnym miestom pre rekreáciu, oddych a relax. V mestečku a jeho nádhernom okolí sa návštevníkovi ponúkajú nespočetné možnosti športových aktivít či návštevy a spoznávania historických pamiatok.


Raj aj pre deti
Nad Bad Tatzmannsdorfom na kopci sa týči hotel Reiter´s Avance Hotel. Hoci navonok pôsobí pomerne nenápadne, už krátko po vstupe sa ocitneme v priestoroch, ktorá pokojne nazvať aj „rodinným rajom“. Štvorhviezdičkový hotel je skutočne vybavený tak, aby poskytoval maximálny komfort práve rodinám. Okrem vyhradeného priestoru, v hoteli je zakázané fajčiť. Túto skutočnosť deti nevnímajú. O to viac intenzívnejšie vnímajú realitu, že všade okolo nich sú hračky, hry, herne. Už pri vstupe do areálu vás víta veľký maskot – byvol Kasimir. Ten vás sprevádza po celý deň a deti sú naňho nalepené ako roj včiel. V areáli je niekoľko herní pre deti prakticky od pol roka až po dospelosť. Dohliadajú na ne opatrovateľky od skorých ranných horín až do večera a rodičia sa v tom čase môžu venovať svojmu relaxu. Ako sme sa sami presvedčili dieťa si tu nemôže ublížiť. Žiadne ostré hrany, žiadne tvrdé predmety. V bazénovom svete je dokonca aj úplne plytký bazénik na čľapkanie sa tých najmenších ratolestí, ktoré ešte nevedia chodiť. Zato vodičku si môžu vychutnať. A všade okolo sú aj hračky do vody. Pre starších sú tu rôzne preliezky, šmýkačky. Plávať môžete v krytých i otvorených bazénoch. Keď majú deti vody dosť, posedia si pri bazénoch v neďalekej detskej reštaurácii, kde si môžu vychutnávať dobroty pripravované len pre ne. Aj vonku na nich čaká tiež veľa lákadiel a dobrodružstiev. Loptové športy, bicyklovanie na kilometre dlhých vyznačených chodníčkoch, alebo behanie v prírode spolu s rodičmi. Môže sa im zapáčiť aj hra vo svete Indiánov s pravým kopuľovitým stanom – wigwamom. Tí menší určite privítajú návštevu blízkeho žrebčína s desiatkami koní, prevažne Lipicanov, ale aj poníkov. Môžu sa na nich aj povoziť alebo môžu dať prednosť záprahu a povoziť sa na kočoch.
Nuda je tu teda cudzie slovo. Ráno sa začína Kasimirovým tancom, pokračuje šantenie na trampolínach alebo v hrade na skákanie a večer končí pri vatre. A v týchto jarných dňoch pripravili pre návštevníkov ešte niečo naviac. Špeciálne trojdňové golfové kurzy, ktoré sa postarajú o napätie a zábavu. Pripravené sú aj dni Prvého dúšku golfu pre najmenších. Cieľom je pomocou koordinácie tela, cvičení golfového švihu, etikety a pravidiel, prebudiť v deťoch záujem o golf.

Majiteľ tejto oázy uprostred prírody, pán Karl J. Reiter, je milovníkom koní a rád chodí za nimi aj na Slovensko do Topoľčianok. On je aj autorom myšlienky vytvorenia tohto exkluzívneho areálu rodinného hotela, kde majú svoj vlastný program rodičia i deti s tým, že o každého je výborne postarané. Filozofiou hotela je „ také dobré môže byť all inclusive“. Pri realizácii tohto projektu bola nápomocná aj Európska únia.

„Niečo“ aj pre rodičov
Podobne ako deti, aj ich rodičia tu nájdu svoju oázu pre relax a odpočinok. Hlavne “nežnejšie polovičky“ si prídu na svoje v početných kozmetických butikoch a či skrášľovacích a relaxačných salónoch, ktoré sú balzamom na telo i dušu. Po ich návšteve sa určite cítia lepšie, hlavne sviežejšie, krajšie a tým aj sebavedomejšie. Inak mnohé z kvalitných produktov si tu môžu i zakúpiť. Páni zase privítajú návštevu vínnej pivnice s ochutnávkou a možnosťou zakúpenia tých najkvalitnejších vín z oblasti Burgenlandu a ďalších vínnych oblastí Rakúska. Mnohých určite „chytí za srdce“ golf, ktorý má v celej tejto oblasti a teda aj priamo v areáli zelenú. V ranných hodinách sa spoločne vyráža na Nordic Walking. Manželky môžu dať prednosť napríklad yoge. Alebo sa potom s manželkou stretnú na ochutnávke čerstvého voňavého chleba, ktorý sa tu priamo pečie resp. si ho vychutnajú pri každodenných raňajkách. Filozofiu „tak dobré môže byť all inclusive“ pochopíte pri večeri, kde pri romantických sviečkach vás pri veľmi vkusne prestretom stole priamo obsluhujú čašníci a ponúkajú vám tie najkvalitnejšie značky vín, destilátov, miešaných nápojov, alebo aj kvalitného rakúskeho piva. Večera je tu doslova rituálom a trvá i niekoľko hodín. A skôr ako vás zmôže spánok, určite si radi posedíte v bare pri nejakom drinku a živej hudbe. A personál je tu až nadmieru úctivý.
Ani sa vám nechce veriť, že ste v reálnom svete. A pri rozlúčke vás určite čaká drobný darček. Možno aspoň v podobe čerstvého chlebíka, na ktorom ste si tu párkrát pochutnali.

Autor
Jozef Dráb