Čo prinesú STYL a KABO vo februári 2008?

Medzinárodné veľtrhy módy, prebiehajúce vo februári a auguste, predstavujú dva komerčné vrcholy pre módny priemysel Českej republiky i krajín strednej Európy. Trendy v odievaní reprezentujú jednak ponuky vystavovateľov, ako aj kolekcie českých a európskych osobností módnej tvorby. Ani nastupujúca generácia návrhárov sa nenecháva zahanbiť. Presvedčiť sa o tom môžete v pavilónoch a na desiatkach prehliadok, ktoré sa uskutočňujú v rámci sprievodného programu.

V súčasnosti sú už prípravy februárových veľtrhov v plnom prúde. Organizačný tím rokuje s vystavovateľmi a návrhármi o tom, ako bude vyzerať celková prezentácia textilného priemyslu. Kto z českých a zahraničných návrhárov predstaví svoje najnovšie kolekcie, aby prezentoval nadchádzajúce trendy sezóny jeseň a zima 2008/2009.Práve aktuálne informácie o tom, čo bude in, privádzajú na brnenské výstavisko zásadný počet návštevníkov. A aké sú trendy na jar/leto 2008, ktoré sa prezentovali na jesennom Style a Kabo? Čo bude to pravé, až sa roztopí sneh? Čistý a pestovaný vzhľad, pohodlné nosenie, nenápadná farebnosť, luxusné materiály! Budúcu jar privítame v šatách, zhodujú sa popredné tuzemské i zahraničné značky dámskej módy. Či si už vyberiete športový tunikový, zvodne zavinovací alebo romantický rozviaty strih, určite nešliapnete vedľa. Návrat ženského výrazu podčiarknu ozdobné prvky – čipky, volány, riasenie, nápadné gombíčky, dopĺňajúce i odevy športového či maskulinného strihu.Farebnosť materiálov ustupuje do pozadia, dôležitá je však štruktúra. Presadzuje sa nepravidelný povrch a reliéfne vzory, látky bývajú zušľachtené hodvábom alebo transparentné. Pocit luxusu navodia ušľachtilé materiály vo veľmi svetlých a prírodných tónoch. Ak ste si do šatníka ešte nezaobstarali žiadny exkluzívny kúsok s efektami kovového trblietania a lesku, neváhajte. Posadnutosť zlatou a striebornou nie je sezónny výstrelok, udrží sa v kurze ešte dlho. Len pozor na kvalitu materiálov, ktorá je pri trblietavých modeloch i doplnkoch nutná, aby nepôsobili lacným či vulgárnym dojmom.Strihy menia dĺžku, priliehavé saká sa vrátane rukávov skracujú, aj nohavice budú kratšie a užšie, zatiaľ čo tričká a blúzky sa naopak predlžujú. Populárne by opäť mali byť bermudy s dĺžkami nad kolená i po kolená, prípadne doplnené manžetou. Významnú úlohu hrajú doplnky, ktorým ubudne z výraznosti, ale pribudne na kvalite materiálov i spracovania.Mladá móda stavia na úzkych džínsoch, ktorých farba smeruje buď k maximálnemu spraniu a vybieleniu, alebo k pôvodnému tmavému vzhľadu, najlepšie priamo temnočiernemu. Džínsy cigaretového strihu budú v nadchádzajúcich sezónach nevyhnutnosťou každého mladšieho šatníka, takže s ich kúpou netreba váhať. Hodia sa k športovým tričkám i k nežným topom a minišatám. V chladnejšom období ich výborne doplnia dlhšie košele alebo objemnejšie svetre.Smerom k luxusu a elegancii sa vydala aj pánska móda, ktorá sa odkláňa od pestrých farieb a stavia na detailoch. V trende bude prešívanie, jemné lesky, decentné prúžky, drobné grafické vzory a farby tón na tóne. Zreteľný je posun k odľahčenej gramáži a pasentnejším strihom aj vo väčších veľkostiach. Dominujú prírodné farby – biela, ražná, zemité tóny a celá paleta modrej.
Trendy v materiáloch pre obuv a koženú galantériu predstavil veľtrh KABO. Hladká a jednofarebná koža stratí budúcu jar na zaujímavosti a do popredia sa dostanú náročnejšie techniky spracovania. Módne budú materiály „tekutého“ vzhľadu, mäkčené a voskované, s perleťovým a metalickým lakom, s reliéfnou i nepravidelnou štruktúrou. Dôležité sú bohaté dekorácie, uplatnia sa drobné vzory i potlače. Plastické povrchy môžu mať sieťovaný i pleteninový vzhľad alebo drevenú textúru. Popri triezvej farebnosti v svetlých prírodných tónoch sa stretneme s blýskavo oslepujúcimi leskami a intenzívnymi neónmi.Na pripravovanom 31. ročníku veľtrhu módy sa určite stretnete so stánkami najvýznamnejších výrobcov a distribútorov z odboru v Českej republike. Kraľujúci Top Styl Designer – slovenský návrhár Marcel Holubec – predstaví novú kolekciu.

O účesy a líčenie na všetkých prehliadkach sa postarajú partneri sprievodného programu: značka Wella, ktorá sa od roku 1991 udomácnila aj v Česku v oblasti vlasovej kozmetiky, a Max Factor, tvorca mejkapu maskérov filmových hviezd. Po druhýkrát prebehne i špeciálna prezentácia celého textilného, odevného, kožiarskeho priemyslu a priemyslu obuvi, vrátane technických textílií – CLUTEX. Po druhýkrát sa taktiež s veľtrhmi módy uskutoční Medzinárodný kozmetický veľtrh COSMETICS, a to 14. a 15. februára 2008.