Klaudia Michalová - "Srdcovky" od Samsungu

Produktová manažérka pre domáce spotrebiče

Spoločnosť Samsung v oblasti predaja svojich produktov pôsobí na slovenskom trhu už niečo vyše roka. Známe sú mobilné telefóny či televízory. Ako je to s technikou určenou pre domácnosť? Aké druhy spotrebičov sú u nás dostupné?

V kategórii produktov pre domácnosť spotrebiteľ nájde napríklad chladničky. Či už klasické, alebo americké, takzvané Side by Side. Ďalej sú to práčky, mikrovlnné rúry, vysávače, vstavané elektrické rúry či keramické varné dosky. Domáce spotrebiče značky Samsung nie sú našim spotrebiteľom až tak dôverne známe v porovnaní s LCD televízormi či mobilmi, a preto sa snažíme upriamiť pozornosť hlavne na technológie a ich výhody. Je to mnohokrát ťažšie ako penetrovať na trh s najnižšou cenou. Pripomeniem, že naše práčky s technológiou Silver Nano boli darované detským a novorodeneckým oddeleniam po celom Slovensku. Práve táto technológia pomáha ničiť baktérie už pri 30 °C a bielizeň sa nemusí vyvárať.

Majú Vaše výrobky z oblasti bielej techniky nejaké zaujímavé a jedinečné funkcie?

V každej kategórii možno nájsť produkty s jedinečnou technológiou. Tak napríklad chladničky so systémom Twin Cooling majú dvojitý chladiaci systém a nezávislú reguláciu teploty chladničky a mrazničky, čo v konečnom dôsledku zabezpečuje optimálnu vlhkosť, efektívne využitie energie, nemiešanie vôní či rýchle chladenie. Chladničky so systémom No FROST majú intenzívnu reguláciu chladeného vzduchu a jeho rovnomerné rozloženie v chladničke i mrazničke, vďaka čomu sa zabraňuje tvorbe ľadu v chladničke či šíreniu pachu. Zaujímavý je tiež systém Quatro Cooling. V štyroch oddelených priestoroch je možné samostatne nastaviť teplotu.Vysávače so systémom Twin Chamber majú dvojkomorový zásobník na nečistoty a prach. Jeden vonkajší priestor je určený pre nečistoty a prach, druhý pre vzduchový cyklón. Vzduch cirkuluje vnútornou komorou zásobníka a odstredivou silou sa z neho oddeľujú nečistoty, ktoré sa ukladajú vo vonkajšom zásobníku. Vďaka systému Multi Chamber sa oddelí všetok prach postupne cez viacero komôr v nádobe od vysávaného vzduchu, čiže z vysávača už vychádza iba čistý vzduch. To všetko bez straty sacej sily. Aj iné časti vysávačov sú aerodynamicky upravené tak, aby eliminovali hlučnosť a mohli ste tak počas vysávania napríklad sledovať televízor.Vstavané rúry s funkciou Twin convection dokážu variť dve jedlá naraz s rozdielnymi teplotami a s rozdielnou dobou prípravy presne ako dve osobitné rúry, a to bez miešania pachov.Za práčky spomeniem napríklad technológiu Silver Nano, ktorá zabezpečuje antibakteriálny účinok už pri teplote 30 °C. Je vhodná na pranie jemnej bielizne či blúzok. Antibakteriálny účinok trvá po dobu tridsiatich dní. Air Wash pri praní horúcim vzduchom zbaví vašu bielizeň pachov bez chemikálií, pracích prostriedkov a bez vody. Bielizeň si vďaka tomu dlho zachová svoj pôvodný tvar. Potešia tiež nižšie účty za vodu.

V čom sa Vaše produkty líšia od tých, ktoré ponúkajú Vaši konkurenti?

Samsung má celosvetovo rastúci trend, neustále prichádza s inováciami, high-endovým dizajnom a pokrokovými technológiami. Čo sa týka cien, je prístupný širokej verejnosti. Ponúkame síce high-endové produkty s vyššími cenami, ale naše portfólio obsahuje aj cenovo prijateľnejšie produkty. Domáce spotrebiče Samsung sa vďaka perfektnému dizajnovému riešeniu harmonicky integrujú do moderného interiéru. Vďaka pokrokovým technológiám sú naše produkty šetrné tak k životnému prostrediu, ako aj k peňaženkám spotrebiteľov. Výhody mnohých technológií sú hlavne v zjednodušení a v kvalite každodenného života.

Kde, prípadne ako vznikajú nové, inovatívne technológie, produkty a ich dizajn?

Výskumných a vývojových centier Samsung je viacero, spomeniem napríklad Suwon v Kórei, R&D centrum pre domáce spotrebiče (práčky, mikrovlnné, vstavané elektrické rúry) v Stuttgarte, ktoré momentálne vedie Michael Laue. Ďalšie centrá sú tiež v Londýne, Moskve, Izraeli, v San Jose, Dallase, Yokohame či Gibeungu. Dizajnové centrá sú v Londýne, Miláne, Šanghaji, Soule, Tokiu, San Franciscu či Los Angeles.

Ktorý produkt Spoločnosti Samsung je Váš obľúbený? A prečo práve ten?

To je ťažká otázka, pretože v každej kategórii sa nájde nejaká „srdcovka“, či už dizajnová, alebo technologická. Určite k ním patrí desaťkilogramová práčka H1255 s výnimočným retrodizajnom a technológiou Silver Nano, ďalej americká chladnička RSE8KPPS, ktorá je technologicky bezchybná, predstavuje spojenie moderných technológií a dizajnu a navyše má hĺbku iba 60 cm, vďaka čomu úplne splynie s vašou kuchyňou. A nepochybne sú mojou srdcovkou vysávače Samsung, ktoré sú svojím ergonomickým tvarom, dizajnom, technológiami i cenou veľkým konkurentom najsilnejších značiek na našom trhu. Momentálne prichádza novinka STEALTH, bezvreckový vysávač s nízkou hlučnosťou, a to iba 73dBA.

Využívate doma spotrebiče značky Samsung?

Keďže som zariaďovala svoj byt v čase, keď som ešte nepracovala v spoločnosti Samsung a jej produkty neboli v takej miere zastúpené na slovenskom trhu, musím sa priznať, že som využila ponuku konkurencie, no výmena domácich spotrebičov u mňa prebieha postupne. Začala som vysávačom, no všetci moji blízki a známi sú vybavení širokou škálou domácich spotrebičov Samsung. Zatiaľ sa mi nikto z nich nesťažoval, čo ma veľmi teší